OLGUŢA VASILESCU: "Se impune o intrare la guvernare a PSD"

G.B
Politică / 2 noiembrie 2021

Lia Olguţa Vasilescu (Sursa foto: Twitter)

Lia Olguţa Vasilescu (Sursa foto: Twitter)

Vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, ieri că "se impune" intrarea PSD la guvernare. Declaraţia a fost făcută de primarul Craiovei după anunţul depunerii mandatului de premier desemnat al lui Nicolae Ciucă, din partea PNL, potrivit Digi24.

"Nouă trebuia să ni se dea mandatul (să formăm guvernul) încă din 2020. După doi ani de guvernare de dreapta a înţeles şi populaţia că dacă mai stăm aşa nu reparăm nimic. Încă trei ani cu guvernare de dreapta poate să vină orice partid e pe lumea asta că nu va putea să repare.

Cred că se impune o intrare la guvernare a PSD. Noi ne-am şi oferit cu specialiştii noştri", a spus Lia Olguţa Vasilescu, la România TV.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă şi-a depus mandatul de premier desemnat, după decizia de luni seară a conducerii liberalilor. Biroul Executiv PNL a decis să flexibilizeze mandatul pentru negocierile cu partidele, astfel încât să susţină o majoritate "consolidată", potrivit lui Nicolae Ciucă. Sunt luate în considerare variantele ca USR sau PSD să intre la guvernare.

Liderii PNL vor decide mâine la BPN numele premierului desemnat. Partidul ar putea merge cu o nouă propunere la Cotroceni, în partid fiind împins si numele lui Lucian Bode. În acelaşi timp, şi Florin Cîţu îşi doreşte să fie propus.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a spus că "PNL va lua o decizie pentru propunerea de premier".

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, nu exclude o participare a PSD la guvernare şi consideră că odată mandatul flexibilizat, cea mai bună soluţie ar fi o nouă nominalizare a lui Nicolae Ciucă pentru a forma guvernul. Liderul PSD a confirmat, luni seara, la Digi24, că astfel de discuţii, pentru o cooptare a PSD în guvern, au mai fost, doar că nu la nivel oficial, ci doar "individual".

La următoarele consultări de la Cotroceni, PSD nu va merge, cel mai probabil, cu o propunere de prim-ministru, a reconfirmat Vasile Dîncu.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Ați mai fost la guvernare cucoană! Și... ați făcut rahatul praf ! Succes!

    1. Comparativ cu "specialistii da dreapta" astia din PSD sunt einsteini:-)...Si acum nu se poate spune ca e o intamplade, istoria o dovedeste. Guvernarile Conventia Democrata, boc, ciolos ZERO si cireasa de pe tort citu arata incompetenta dreptei

      A aparut ciuma Olguta sa dea sfaturi din putul gandirii ei de scalava a banului si a lui Dragnea.

      Rahatul praf au facut cei de dreapta,de fiecare data cand a fost dreapta la conducere au crescut facturile preturile iar salariile au fost micsorate iar unii chiar au ajuns someri,dreapta inseama dezastru

    A-ti fost vre-o 20 ani la conducere PSD mincinos, ba vreți ba nu vreți mai ales cănd aveți prietenîi "aur vă potriviți împreună luati conducerea încă 30 de ani tot un partid comunist a-ti rămas

    1. Lasa politica...incepe cu gramatica, "pas cu pas" :-)

      Voi vorbiti de comunisti,pnl usr isti sunt mai rai decat comunistii,voi aveti tupeu si nesimtire cat cuprinde

      Comunistii au construit o tara ,voi cei de dreapta doar daramati ce a construit comunistii adica parintii si bunicii nostri de care usr pnl isti isi bat joc

    guresa de nu mai are ce baga in gura?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb