Omenirea a mai pierdut o pădure tropicală uriaşă

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 29 iunie 2023

Omenirea a mai pierdut o pădure tropicală uriaşă

Planeta suferă, iar oamenii încă nu au găsit o soluţie să oprească agresiunea împotriva naturii. Omenirea a pierdut păduri tropicale virgine ce aveau o suprafaţă echivalentă cu cea a Elveţiei în anul 2022, informează un studiu.

Aproximativ 4,1 milioane de hectare acoperite de păduri primare au dispărut de pe Terra anul trecut, fiind parţial distruse de incendii de vegetaţie, dar, în principal, de activităţile umane asociate cu defrişările. Calculul realizat de World Resources Institute (WRI) din Washington estimează că păduri care au o suprafaţă echivalentă cu cea ocupată de 11 terenuri de fotbal sunt distruse în fiecare minut. Regiunile tropicale au pierdut cu 10% mai mult din pădurile lor primare în 2022 în raport cu anul 2021, au descoperit reprezentanţii WRI, care consideră că ritmul acestor distrugeri este "necruţător". Pădurea primară - o pădure naturală neatinsă de oameni - are o importanţă vitală în conservarea biodiversităţii şi în stocarea dioxidului de carbon. Pădurile tropicale din Brazilia şi din Republica Democrată Congo au continuat să fie cele mai afectate, precizează acelaşi raport. Defrişările s-au accentuat dramatic în două ţări africane, Ghana şi Angola, precum şi într-o ţară sud-americană, Bolivia. În schimb, anumite ţări, inclusiv Indonezia şi Malaezia, au reuşit să îşi menţină distrugerile de păduri tropicale la un nivel relativ scăzut în 2022. Cu ajutorul platformei Global Forest Watch, numeroase organizaţii care luptă pentru conservarea naturii, coordonate de WRI, au putut să monitorizeze schimbările produse la nivelul suprafeţelor ocupate de păduri începând din 2014, folosind tehnologii satelitare şi alte metode. WRI întocmeşte un raport anual în colaborare cu o bază de date administrată de Universitatea Maryland din Statele Unite.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu e nici o problema, vom manca si respira betoane doar ne-au spus toti istetii ca nu exista "incalzire globala" ca sunt cicluri "normale" periodice:-)...Cand o sa ajunga toata planeta o "Insula Pastelui" o sa ne vina mintea la cap...la aia care raman dupa "sel ectia naturala"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb