Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat astăzi că a acordat o autorizaţie de urgenţă pentru utilizarea vaccinului chinezesc anti-COVID-19 produs de Sinopharm, relatează Reuters, conform Agerpres.
Vaccinul, unul dintre cele două principale seruri chinezeşti cu care au fost deja imunizate sute de milioane de persoane din China şi din străinătate, devine primul vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de o ţară non-occidentală care a obţinut undă verde din partea OMS.
Aceasta este, de asemenea, prima dată când Organizaţia Mondială a Sănătăţii acordă o autorizaţie de urgenţă pentru utilizarea unui vaccin chinezesc împotriva unei boli infecţioase.
Lista de urgenţă a OMS reprezintă un semnal pentru autorităţile naţionale de reglementare cu privire la siguranţa şi eficacitatea unui produs şi permite ca un vaccin să fie inclus în programul COVAX, creat pentru a asigura accesul ţărilor sărace la seruri dezvoltate împotriva noului coronavirus, notează sursa citată.
OMS a acordat anterior o autorizaţie de urgenţă pentru vaccinurile anti-COVID-19 dezvoltate de Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Johnson&Johnson şi, săptămâna trecută, pentru Moderna.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.05.2021, 20:47)
ca sa vezi, ce coincidenta , astia de la oms sunt tot aia de la oms care au stabilit 101% caci covidelul nu are nici in clin nici in maneca cu tarisoara lui mao?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.05.2021, 20:48)
Nu sunt aia de ziceau ca e o gripa usoara si nu e nevoie de masca!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.05.2021, 21:36)
Salut aceasta includere. Sinovac si Sinopharm sunt vaccinuri traditionale cu virusuri inactivate.
Atunci cand AstraZeneca isi prezenta unele cifre de eficacitate care erau inferioare celor anuntate de alti producatori,
--When asked about how important the differences in efficacy are among these vaccine products, Dr. Knoll emphasized that “these differences have little public health consequences – meaning they’re all good enough. The smallpox vaccine, for example, was only 80% effective, and we eliminated smallpox. They don’t have to be perfect for them to be effective."
Exact, gripa a disparut in 2020 din cauza cumulului de masuri, vaccinarea masiva cu un vaccin traditional benign, usor tolerat si cu extrem de putine efecte secundare, si masurile de distantare sociala.
Asteptarea ca Romania sa importe asa ceva este insa chiar naiva. Romania nu va importa aceste tipuri de vaccin. Asa ca eu nu ma voi vaccina.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.05.2021, 12:23)
Păi ce rost are să mai faci încă un vaccin dacă l-ai făcut deja pe Sputnik?
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.05.2021, 11:57)
Dar Sputnik 5?!... M-ar interesa unul dt astea 2. Vaccinuri poate nu la fel de drastice (teoretic) precum actualele, dar cu reactii adverse mai ... blajine!