OMS acordă o autorizaţie de urgenţă pentru vaccinul chinezesc Sinopharm

G.U.
Internaţional / 7 mai 2021

OMS acordă o autorizaţie de urgenţă pentru vaccinul chinezesc Sinopharm

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat astăzi că a acordat o autorizaţie de urgenţă pentru utilizarea vaccinului chinezesc anti-COVID-19 produs de Sinopharm, relatează Reuters, conform Agerpres.

Vaccinul, unul dintre cele două principale seruri chinezeşti cu care au fost deja imunizate sute de milioane de persoane din China şi din străinătate, devine primul vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de o ţară non-occidentală care a obţinut undă verde din partea OMS.

Aceasta este, de asemenea, prima dată când Organizaţia Mondială a Sănătăţii acordă o autorizaţie de urgenţă pentru utilizarea unui vaccin chinezesc împotriva unei boli infecţioase.

Lista de urgenţă a OMS reprezintă un semnal pentru autorităţile naţionale de reglementare cu privire la siguranţa şi eficacitatea unui produs şi permite ca un vaccin să fie inclus în programul COVAX, creat pentru a asigura accesul ţărilor sărace la seruri dezvoltate împotriva noului coronavirus, notează sursa citată.

OMS a acordat anterior o autorizaţie de urgenţă pentru vaccinurile anti-COVID-19 dezvoltate de Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Johnson&Johnson şi, săptămâna trecută, pentru Moderna.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. ca sa vezi, ce coincidenta , astia de la oms sunt tot aia de la oms care au stabilit 101% caci covidelul nu are nici in clin nici in maneca cu tarisoara lui mao?

    1. Nu sunt aia de ziceau ca e o gripa usoara si nu e nevoie de masca!

    Salut aceasta includere. Sinovac si Sinopharm sunt vaccinuri traditionale cu virusuri inactivate.

    Atunci cand AstraZeneca isi prezenta unele cifre de eficacitate care erau inferioare celor anuntate de alti producatori, 

    --When asked about how important the differences in efficacy are among these vaccine products, Dr. Knoll emphasized that “these differences have little public health consequences – meaning they’re all good enough. The smallpox vaccine, for example, was only 80% effective, and we eliminated smallpox. They don’t have to be perfect for them to be effective." 

     

    Exact, gripa a disparut in 2020 din cauza cumulului de masuri, vaccinarea masiva cu un vaccin traditional benign, usor tolerat si cu extrem de putine efecte secundare, si masurile de distantare sociala. 

    Asteptarea ca Romania sa importe asa ceva este insa chiar naiva. Romania nu va importa aceste tipuri de vaccin. Asa ca eu nu ma voi vaccina. 

    1. Păi ce rost are să mai faci încă un vaccin dacă l-ai făcut deja pe Sputnik?

    Dar Sputnik 5?!... M-ar interesa unul dt astea 2. Vaccinuri poate nu la fel de drastice (teoretic) precum actualele, dar cu reactii adverse mai ... blajine!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb