OMV Petrom a finalizat achiziţia OMV Offshore Bulgaria GmbH

G.U.
Companii / 31 august 2020

OMV Petrom a finalizat achiziţia OMV Offshore Bulgaria GmbH

Petrom, cea mai mare companie de energie din Sud-Estul Europei, a finalizat tranzacţia pentru achiziţia participaţiei de 100% în OMV Offshore Bulgaria GmbH de la OMV Exploration & Production GmbH şi întră în licenţa de explorare a perimetrului Han-Asparuh din Bulgaria, conform unui comunicat de presă.

În urma retragerii Repsol, autoritatea de reglementare din Bulgaria a aprobat alocarea participaţiei de 30% a Repsol către ceilalţi doi parteneri rămaşi.

Astfel, participaţia OMV Petrom în perimetru, prin intermediul OMV Offshore Bulgaria GmbH, este acum de 42,86%, alături de Total (57,14%) în calitate de operator.

Peter Zeilinger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Upstream, a declarat: "Această achiziţie este un pas important în strategia noastră de a ne extinde operaţiunile Upstream în regiune. OMV Petrom desfăşoară activităţi în Marea Neagră de peste patru decenii ca operator şi a dobândit o experienţă valoroasă în ceea ce priveşte apele de mare adâncime în calitatea sa de non-operator în cadrul licenţei pentru Neptun Deep din România." În 2012, guvernul bulgar a atribuit perimetrul de explorare Han-Asparuh consorţiului format din OMV (30%), Total (40%) şi Repsol (30%).

Han-Asparuh este situat în vestul Mării Negre, în Bulgaria, la sud de perimetrul Neptun Deep din România şi se întinde pe o suprafaţă de 13.819 km² cu o adâncime maximă a apei de peste 2.000 m. Activităţile de explorare au început în 2012 şi au inclus studii geologice şi geofizice precum şi forajul a trei sonde de explorare. O campanie extinsă de achiziţie seismică 3D a fost finalizată în mai 2020, pe o suprafaţă de 5.614 km². În prezent, datele seismice sunt procesate şi, în funcţie de rezultate, joint venture-ul va desfăşura activităţi viitoare de explorare.

OMV Petrom în Marea Neagră

Explorarea platoului continental românesc din Marea Neagră a fost demarată încă din anul 1969. Prima descoperire de hidrocarburi a avut loc în 1980, iar prima producţie pe mare a început în anul 1987. În prezent, OMV Petrom are operaţiuni de explorare, dezvoltare şi producţie în apele de mică adâncime (blocul Istria) şi operaţiuni de explorare în parteneriat cu ExxonMobil în apele de mare adâncime (Neptun Deep).

Producţia de ţiţei şi gaze din apele de mică adâncime (blocul Istria) este de circa 25.000 bep/zi. În 2019, a reprezentat circa 17% din producţia grupului în România.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. De fiecare dată când apare ocazia potrivită, OMW mai vinde ceva foarte valoros fraierilor de la Petrom, deci sifonează profitul păgubind acționarii Petrom. Care este costul tranzacției, de ce a vândut OMW și de ce a cumpărat Petrom? În asemenea cazuri statul român ar avea posibilitatea să facă investigații și să informeze guguștiucii de acționari cum stau lucrurile; dar statul român doarme în bocani, ca întotdeauna.

    1. Corect. Tocmai vor sa externalizeze servicile interne de pompieri, prim ajutor si altele catre colaboratorii lor din Austria, probabil la tarife europene, salariile ramanand romanesti. Pentru asta oare au obtinut un discount in Austria? Au cumva consultanti austrieci platiti cu zeci de milioane de euro anual? Cum fac compensarile intragrup? La privatizare au transferat imediat vreo 250 de benzinarii omv din bulgaria la petrom, returnandu-si 250 de milioane de euro din infuzia de capital pentru investitii-conditie la privatizare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb