Opoziţia cere anchetarea modului în care Ministerul Muncii cheltuieşte banii publici

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 7 mai 2004

Partidul Umanist din România (PUR) solicită Parchetului General şi Parchetului Naţional Anticorupţie (PNA) să înceapă o anchetă a modului în care Ministerul Muncii a făcut o serie de achiziţii în perioada 2000-2002. Umaniştii au reacţionat în urma raportului Curţii de Conturi privind suma de 30 de milioane dolari cu care Casa Naţională de Pensii a achiziţionat imobile şi terenuri la preţuri mult umflate.

Pornind de la acest caz, PUR solicită PNA să declanşeze un control amănunţit al modului în care au fost gestionaţi banii pentru pensii, precum şi identificarea persoanelor care au profitat de pe urma acestor "afaceri".

"Este inacceptabilă nepăsarea funcţionarilor Guvernului PSD faţă de problemele sociale şi economice. În timp ce Ministerul de Finanţe se teme că întreprinzătorii şi-ar putea cumpăra sedii moderne din profitul pe care nu mai plătesc impozit, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale cheltuieşte banii pensionarilor pe sedii şi terenuri", a declarat, ieri, Codruţ Sereş, secretarul general al PUR. Umaniştii cred că Guvernul nu are limite în cheltuirea banului public, risipindu-l pe festivităţi cu artificii de zeci de miliarde de lei, imobile şi maşini de lux sau vînzarea pe nimic a companiilor de stat.

PNL vrea demisii

Liberalii cred că guvernarea PSD risipeşte banul public în dispreţul şi sfidarea legii. "Cerem ministrului muncii să-şi asume răspunderea în acest caz grav şi să ofere explicaţii publice în legătură cu motivele reale pentru care s-au făcut achiziţiile respective", a spus ieri, purtătorul de cuvînt al PNL, Eugen Nicolăescu. Cheltuirea a peste 30 de milioane dolari pentru imobile şi terenuri supraevaluate "desfiinţează mult trîmbiţata solidaritate socială oferită de PSD", consideră Eugen Nicolăescu. PNL cere demiterea şi anchetarea directorilor celor trei instituţii care au păgubit bugetul de stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb