Oradea, model de regenerare şi planificare urbană la Conferinţa Cities of Tomorrow

A.D.
Miscellanea / 28 octombrie

Oradea, model de regenerare şi planificare urbană la Conferinţa Cities of Tomorrow

Conferinţa Cities of Tomorrow 2024 s-a încheiat cu succes, după două zile de discuţii semnificative, în care s-au prezentat proiecte şi strategii vizionare pentru dezvoltarea durabilă a oraşelor din România. Pentru eveniment a fost ales oraşul Oradea, exemplu naţional pentru progres şi inovaţie urbană.

Florin Birta, primarul municipiului Oradea, a mulţumit pentru alegerea acestui oraş pentru organizarea acestei conferinţe.

"Vă mulţumesc pentru organizarea acestui eveniment de anvergură în oraşul nostru, fiind pentru prima dată când are loc în afara Bucureştiului. Le mulţumesc şi celor doi arhitecţi urbanişti care au venit din Germania. Sunt convins că, în urma acestei conferinţe, vom avea şi noi lucruri bune de implementat, pentru că noi, am avut o strategie pe care o aplicăm în continuare: luăm modele de bună practică din alte părţi, care funcţionează şi le aplicăm la noi."

Potrivit comunicatului primit la redacţie, conferinţa a inclus şi un concurs de proiecte inovatoare, evidenţiind soluţii urbane în trei categorii: Mediu de Afaceri, Societate Civilă şi Administraţie Publică. Din aproape 50 de proiecte, trei au fost premiate de către un juriu format din urbanişti, arhitecţi, ONG-uri, jurnalişti şi experţi internaţionali.

Câştigătorii, premiaţi în cadrul recepţiei conferinţei, sunt: Rastel.io Solutions din Cluj-Napoca, pentru categoria Mediu de Afaceri, cu proiectul "Parcare inteligentă şi sigură pentru biciclete" ADVENTOURS 2005 din Târgu Jiu, pentru categoria Societate Civilă, cu proiectul "Faleza Jiului" Municipiul Oradea pentru categoria Administraţie Publică, cu proiectul "Mobilitate policentrică în municipiul Oradea - Coridorul Magnolia, Cazaban, Nufarului."

Evenimentul a inclus în premieră şi vizite la companiile din Oradea, acoperind teme precum turism, energie şi sustenabilitate, infrastructură de dezvoltare, calitatea vieţii, regenerare urbană. Scopul acestor vizite a fost evidenţierea potenţialului economic şi turistic al oraşului-gazdă Oradea şi a împrejurimilor acestuia, dar şi schimbul de bune practici pentru toţi reprezentanţii companiilor care au participat la conferinţă şi care şi-au exprimat interesul în acest sens.

Invitatul de onoare al conferinţei a fost dr. Wulf Daseking, fost director de Planificare Urbană în primăria oraşului Freiburg, arhitect şi profesor pentru disciplina Sociologia şi Planificarea Oraşului în Freiburg şi Londra. Dr. Daseking a prezentat modelul de regenerare şi planificare urbană a oraşului Freiburg, asemănător cu Oradea prin dimensiune şi structură. În discursul său, a subliniat importanţa implicării tinerilor şi a comunităţilor în procesul de planificare urbană şi găsirea unei identităţi a oraşului pentru atragerea tinerilor. Alte măsuri discutate au inclus extinderea transportului public, renunţarea la mobilitatea cu maşina privată, favorizarea transportului în comun, densificarea zonelor locuite şi oprirea extinderii oraşului pentru optimizarea costurilor de infrastructură.

Evenimentul şi-a propus promovarea şi dezvoltarea oraşelor viitorului în România, având în centrul lor cetăţenii. Un astfel de oraş presupune creşterea calităţii vieţii, locuri de muncă, o viaţă mai frumoasă pentru locuitori, şi vor reduce migraţia.

Cities of Tomorrow este un eveniment de referinţă al AHK România, dedicat dezvoltării urbane şi regionale. Scopul său este să încurajeze dezvoltarea durabilă a ţării, să promoveze măsuri pentru creşterea competitivităţii şi atractivităţii României pentru noi investiţii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5981
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3070
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9688
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6543

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb