ORBAN: "Dacă nu eram parteneri cu USR PLUS, ar fi fost dificil să dăm la o parte caracatiţa PSD-istă"

J.P.
Politică / 27 septembrie 2020

"Dacă nu eram parteneri cu USR PLUS, ar fi fost dificil să dăm la o parte caracatiţa PSD-istă"

Premierul Ludovic Orban a declarat că dacă PNL nu ar fi intrat în parteneriat cu USR PLUS la alegerile locale, ar fi fost dificilă îndepărtarea "caracatiţei" PSD-iste, conform Agerpres.

"Astăzi, bucureştenii au decis clar că vor un altfel de administraţie în Bucureşti, o administraţie mai puţin preocupată de imagine, o administraţie care să arate respect faţă de cetăţeni, o administraţie care să aibă o viziune de dezvoltare a Capitalei României, o administraţie care să pună Bucureştiul în rândul celor mai importante capitale europene. Îmi mărturisesc un sentiment de bucurie că, deşi nu mi-a fost uşor, am luat decizia de a-l sprijini pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei. Am luat această decizie din foarte multe considerente. Astăzi se vede clar că dacă nu eram parteneri cu partenerii noştri din USR PLUS pentru a-l susţine pe Nicuşor Dan, ar fi fost dificil să dăm la o parte caracatiţa PSD-istă şi să eliberăm Bucureştiul", a spus el, duminică, la sediul central al PNL, într-o declaraţie comună cu Nicuşor Dan.

El a adăugat că în decizia de a-l susţine pe Nicuşor Dan a contat "onestitatea, bunul simţ, cunoaşterea problemelor Bucureştiului, devotamentul faţă de bucureşteni şi implicarea acestuia în rezolvarea problemelor oamenilor obişnuiţi şi atunci când nu a avut putere".

Totodată, Orban a dat asigurări că Guvernul va susţine proiectele administraţiei bucureştene, precum centura verde a Capitalei sau reabilitarea clădirilor de patrimoniu.

"Vreau să spun limpede că tot ceea ce am spus - şi înainte de a începe campania electorală, şi în perioada campaniei electorale - rămâne în picioare. Astăzi, Guvernul are un partener solid, serios, responsabil la Primăria Capitalei. Imediat, începând de luni, marţi, reanalizăm toate proiectele pe care le-am prezentat în campanie şi Guvernul este alături de Nicuşor Dan şi de echipa de la Consiliul General al Capitalei pentru a sprijini toate proiectele importante pentru Bucureşti în care este implicat şi Guvernul României. Foarte multe proiecte ale Bucureştiului sunt realizate în parteneriat. Astăzi este clar că între Guvern şi primarul general al Capitalei ales de bucureşteni există un parteneriat solid, bazat pe o viziune comună care va duce la rezultate extrem de importante pentru Bucureşti. Sunt proiecte care au bătut pasul pe loc şi pe care noi le vom susţine împreună", a mai spus Orban.

El a dat exemple de proiecte pentru Bucureşti: autostrada de centură, realizarea legăturilor cu aceasta prin pasaje, realizarea unei centuri verzi, dezvoltarea metroului subteran şi a celui de suprafaţă, centura feroviară, reabilitarea clădirilor reprezentative, valorificarea "atuurilor" astfel încât Bucureştiul să devină "o capitală economică a regiunii".

Întrebat dacă PNL şi USR PLUS pot avea majoritate în CGMB după rezultatele finale, el a răspuns: "Aşteptăm numărarea voturilor, aşteptăm procesele verbale. Vom vedea clar repartizarea mandatelor după aceste procese verbale şi mai ales după validarea de către BEC şi după cum arată datele este clar că va exista o majoritate".

Nicuşor Dan a venit la sediul PNL duminică seară, după închiderea urnelor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Aiurea Sica! Corect ar fi sa spui: "dacă nu eram parteneri cu SRI-STS, ar fi fost dificil să dăm la o parte caracatiţa PSD-istă" Intr-adevar, de acum nu va mai fi caracatiţa PSD-istă, ci lepra si holera PNL-istă!

    mai mult decat atat, daca nu cheltuiati de cca 3 ori mai mult in campanie(fata de precedenta) asa cum ati facut-o va uitati la stele si prindeati muste si tantari in plin sfarsit de toamna

    farisei de 2 lei (vorba vine caci sumele sunt uriase) 

    vai de romania si romani pt ce vremuri vor veni 

    ce poate fi mai rau decat incompetenta, lacomia si hotia - specializarile voastre de baza

    sa vedem ce veti mai inaugura....? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb