Orban: "Forţa Dreptei strânge semnături pentru reviziuirea Constituţiei în privinţa calculului pensiilor"

F.D.
Politică / 16 octombrie 2023

Orban: "Forţa Dreptei strânge semnături pentru reviziuirea Constituţiei în privinţa calculului pensiilor"

Deputatul neafiliat Ludovic Orban a declarat, luni, că parlamentarii Forţa Dreptei şi-au propus ca până la finalul acestui an să strângă numărul de semnături necesare revizuirii Constituţiei, în sensul introducerii în Legea fundamentală a obligativităţii calculului pensiei pentru toate categoriile de angajaţi doar în baza principiului contributivităţii, relatează Agerpres.

"Parlamentarii Forţa Dreptei au votat împotriva acestei parodii penibile şi acestei păcăleli noi pe care o administrează actuala coaliţie către cetăţenii români (proiectul privind pensiile speciale - n.r.). În Constituţie se prevede că toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii şi autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. Pensiile speciale reprezintă un privilegiu pentru beneficiarii acestora. (...) Obiectivul Forţa Dreptei este de a readuce litera şi spiritul Constituţiei în legea care reglementează calculul pensiei cetăţenilor români. (...) Concluzia la care am ajuns, este o decizie pe care a luat-o conducerea Forţa Dreptei este aceea de a iniţia revizuirea Constituţiei. Ne-am propus ca până la sfârşitul anului să strângem numărul de semnături necesare, peste un milion de semnături, pentru iniţierea revizuirii Constituţiei în sensul introducerii în Constituţiei a unei explicitări a principiului egalităţii în faţa legii pentru ceea ce înseamnă calculul pensiei şi anume să introducem în Constituţie obligativitatea calculului pensiei pentru toate categoriile de angajaţi doar în baza principiului contributivităţii", a spus Orban la Palatul Parlamentului.

El a menţionat că nu are nimic împotriva judecătorilor, militarilor sau categorii de cetăţeni care astăzi beneficiază de pensii speciale, dar nu mai poate accepta "discriminarea care există" în privinţa pensiilor.

"Atât timp cât Curtea Constituţională îşi bate joc de Constituţie, concluzia la care noi am ajuns este foarte simplă. Până să reuşim reforma Curţii Constituţionale vom face apel la cetăţeni să semneze proiectul de revizuire a Constituţiei iniţiat de Forţa Dreptei care să includă în Constituţie prevederea clară care să nu mai dea dreptul judecătorilor CCR, indiferent ce partid i-a pus în funcţia respectivă, să dea decizii pentru ei înşişi, să menţină privilegii şi discriminări", a afirmat Ludovic Orban.

Acesta a menţionat că Forţa Dreptei caută parteneri pentru a depune contestaţie la CCR împotriva proiectului de lege privind pensiile speciale care a fost adoptat luni de Camera Deputaţilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Un demers laudabil.

    S-ar putea chiar sa se voteze asa ceva si cu sanase mari sa iasa...dar "va ramane ca-n tren", la fel ca si celalalt referendum onorabil...cel cu doar 300 de parlamentari.

    Vise maica! 

    La ceea ce am vazut in ultimii ani de la CCR si din parlament ,ma tem ca sa nu deschideti cutia Pandorei !

    In constitutie drepturile cetatenesti fundamentale sunt expediate eliptic, cu sintagme inutilizabile in instante , cum ar fi : 

    ARTICOLUL 16 

    (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. 

    (2) Nimeni nu este mai presus de lege. sau 

    ARTICOLUL 22 

    (1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate. 

    ARTICOLUL 24 

    (1) Dreptul la apărare este garantat. 

    si noi vedem de facto cum aceste propozitii nu sunt aplicabile in curti ,de vreme ce rezultatele din instanta sunt cele din presa . Dupa cum nici cedarea neconditionata a suveranitatii prin art 148 toate alineatele nu este corecta si este abuzata grav . Dar hai sa modernizam un pic si cadrul politic : sa poata fi destituit premierul in ce conditii etc . Sa putem face si ceea ce se cheama recall ,adica decaderea din mandat pentru cazurile grave de etica ,votul sa nu fie numai pe liste ,sa fie macar un numar de locuri vot uninominal , un numar limitat de mandate pt parlamentari etc . Sa updatam constitutia si sa o adaptam pentru natiunea noastra .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb