ORBAN: "Interzicem tuturor filialelor să facă alianţe cu PSD"

J.P.
Politică / 30 septembrie 2020

"Interzicem tuturor filialelor să facă alianţe cu PSD"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat azi, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional (BPN) al partidului, că s-a adoptat decizia ca liberalii să nu facă nicio alianţă cu PSD în teritoriu în urma alegerilor locale, precizând că recomandarea este să se încerce constituirea de majorităţi alături de PMP, USR Plus şi UDMR, conform G4media.

"Am stabilit politica de alianţe. Interzicem tuturor filialelor să facă alianţe cu PSD. Partidele cu care suntem în colaborare şi cu care am recomandat să facem alianţe sunt PMP, USR Plus şi UDMR. Interdicţie totală de a afce alianţe cu PSD. Singura excepţie este PER (Partidul Ecologist - n. red.), dar depinde de orientarea fiecărei filiale a PER. De exemplu, cea din Vâlcea a colaborat cu PSD, acolo nici vorbă de o alinaţă cu PER", a precizat Orban.

Liderul PNL a subliniat că partidul pe care îl conduce este "câştigătorul clar" al alegerilor locale, scorul politic obţinut la nivelul consiliilor judeţene fiind cel mai mare obţinut de liberali în ultimii 30 de ani.

"PNL este câştigătorul clar al alegerilor locale, scorul politic obţinut de 34% la Consiliul judeţean este cel mai mare scor politic de PNL sau de vreo altă formaţiune de dreapta în 30 de ani de democraţie. De asemenea, scorul obţinut de candidaţii la funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean al PNL este de peste 40%, ca, de altfel, şi scorul obţinut de candidaţii la funcţiile de primar din toată ţara, este de peste 40%", a declarat Ludovic Orban, miercuri, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PNL, unde a fost analizat scorul alegerilor locale.

De asemenea, liderul liberal a anunţat că va conduce campania electorală a partidului la alegerile parlamentare.

"Am stabilit calendarul de pregătire a alegerilor parlamentare, voi conduce campania electorală. Preşedintele partidului trebui să-şi asume această răspundere. Practic, intrăm în toate procedurile legate de campania de alegeri parlamentare ", a declarat Orban.

Preşedintele PNL a confirmat şi informaţia privind demisiile celor şapte preşedinţi de organizaţii judeţene ale partidului care au obţinut rezultate modeste la alegerile de duminică.

Este vorba despre liderii organizaţiilor judeţene Hunedoara (Lucian Heiuş), Buzău (Cristinel Romanescu), Bacău (Ionel Palăr), Satu-Mare (Adrian Albu), Timiş (Nicolae Robu), Ialomiţa (Tinel Gheorghe) şi Brăila (Alexandru Dănăilă).

Cei şapte şi-au anunţat demisiile în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional (BPN) al PNL, după ce au obţinut scoruri modeste, de sub 27%, la alegerile de duminică.

"Am discutat, în cadrul analizei, şi de filialele care nu au obţinut performanţă. În urma acestei analize, mai mulţi colegi, preşedinţi de filiale, şi-au dat demisia de onoare. Este vorba de filialele care au obţinut un scor de sub 27% - filiala Ialomiţa, filiala Brăila, filiala Hunedoara, filiala Buzău. De asemenea, şi-au mai depus demisiile din funcţia de preşedinte, domnul fost primar al Timişoarei, Nicolae Robu, de asemenea, preşedintele PNL Satu Mare", a precizat Orban, după şedinţa conducerii PNL.

El a adăugat că, în aceste cazuri, vicepreşedinţii regionali, împreună cu Secretariatul general al partidului, au fost mandataţi să consulte organizaţiile pentru a se putea desemna, în cel mai scurt timp, conduceri interimare, care să crească performanţa la alegerile parlamentare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Are COVID..... BINGOOOO!!!

    cand o sa inceapa sa vă devoreze usr isii nu o sa nimeriti PSD ul

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb