ORBAN:  "Investiţiile din energie sunt puse sub semnul întrebării"

T.T.
Politică / 29 ianuarie 2019

"Investiţiile din energie sunt puse sub semnul întrebării"

Toate investiţiile din domeniul energiei sunt puse, în prezent, sub semnul întrebării, ca urmare a prevederilor OUG 114/2018, a declarat, astăzi, preşedintele PNL, Ludovic Orban, care a adăugat că liberalii vor utiliza toate mijloacele pe care le au la dispoziţie pentru a împiedica adoptarea reglementărilor "absurde", "antieconomice" din această ordonanţă.

"Am rămas şocat când am văzut că Guvernul a adoptat un act normativ precum Ordonanţa 114, care provoacă disfuncţionalităţi majore în domenii atât de importante pentru România cum este domeniul energiei, în domeniul financiar-bancar, în domeniul comunicaţiilor, precum şi alte domenii. În nicio ţară civilizată, în nicio ţară democratică din Europa, din America, nu se întâmplă aşa ceva. Fără niciun fel de avertisment, fără niciun fel de dezbatere publică, fără niciun fel de consultare a actorilor relevanţi din domeniu, să introducă un asemenea act normativ care reprezintă o formă de terorism fiscal împotriva mediului de afaceri şi care pune în pericol profitabilitatea majorităţii companiilor din domeniu, care pune în pericol competitivitatea şi care afectează întreaga economie, pentru că e clar că ceea ce se întâmplă pe piaţa energetică afectează toate companiile din România. (...) Toate investiţiile din domeniul energiei, astăzi, sunt puse sub semnul întrebării şi este vorba de investiţii fundamentale din România şi aş menţiona numai investiţia offshore de la Marea Neagră", a susţinut Orban, potrivit unui comunicat al PNL remis, astăzi, Redacţiei noastre.

Potrivit preşedintelui PNL, plafonarea preţului la gaz pentru producători este o măsură "care nu are niciun fel de raţiune economică" şi care "generează efecte perverse în toată piaţa gazului".

"Faptul că România a ajuns să importe energie până la aproape de 20% din consum indică dezastrul efectiv care există în domeniul producerii energiei electrice", a adăugat Orban.

El a amintit că mesajul PNL, încă de la adoptarea OUG 114, a fost acela de abrogare a actului normativ.

"Am sesizat Avocatul Poporului, din păcate Avocatul Poporului este avocatul lui Dragnea şi al lui Dăncilă şi niciodată nu acceptă să facă vreo sesizare la CCR privitoare la vreo ordonanţă de urgenţă. În ceea ce ne priveşte, suntem hotărâţi să utilizăm toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie pentru a împiedica adoptarea reglementărilor absurde, antieconomice din această Ordonanţă 114 pe domeniul energiei, cu siguranţă pe domeniul financiar-bancar şi pe domeniul comunicaţiilor", a susţinut Ludovic Orban.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb