ORBAN: "Primăriile pot organiza pieţe volante, dar pentru producători, nu pentru cei care nu au muncit niciodată pământul"

J.P.
Politică / 6 noiembrie 2020

"Primăriile pot organiza pieţe volante, dar pentru producători, nu pentru cei care nu au muncit niciodată pământul"

Premierul Ludovic Orban explică restricţiile decise pentru a preveni răspândirea COVID-19, afirmând că vor fi suspendate pieţele aflate în spaţiu închis, însă primăriile pot organiza pieţe volante, dar pentru producători, nu pentru cei care nu au muncit niciodată pământul. În ceea ce priveşte funcţionarea teraselor, prim-ministrul a susţinut că unele terase s-au transformat în spaţii închise şi că în Bucureşti, în Centrul Vechi şi în Parcul Herăstrău, unele terase au devenit "locuri de petrecere", conform news.ro.

"A rezultat că pieţele închise, spre deosebire de supermarketuri unde regulile sunt respetctate cu stricteţe, în pieţe (...) se transmite mai uşor. Am păstrat pieţele deschise, mai mult primăriile pot să organizeze pieţe volante pentru a permite desfacerea produselor de către producătorii agricoli, menţionez, de către producători agricoli, pentru că, din păcate, mare parte din cei care desfac marfa în pieţe numai producători agricoli nu sunt, ei nc, a afirmat Ludovic Orban.

El a precizat că măsurile decise de Executiv sunt măsuri temporare şi necesare

"Am luat nişte măsuri de restricţie pe care nu le-am luat că ne dorim noi, sunt absolut necesare", a afirmat premierul.

El a explicat şi măsurile decise de cu privire la terase.

"Foarte multe terase, prin tot felul de amenajări, practic s-au transformat în spaţii închise. Nu mai există aeraţia din spaţiile libere. Noi nu am interzis terasele, vreau să spun foarte clar, dar să fie terase în care se respectă toate regulile care sunt prevăzute în lege" a adăugat Orban.

El a susţinit că în Bucureşti, în Centrul Vechi şi în Parcul Herăstrău, unele terase s-au transformat în "locuri de petrecere".

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus, pentru limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19, ca de luni masca să fie obligatorie pe tot teritoriul ţării, să fie instituite restricţii de circulaţie şi declaraţie pe proprie răspundere noaptea, cursurile în învăţământul preuniversitar să se desfăşoare online, reuniunile şi petrecerile publice sau private, în spaţii închise sau deschise, să fie interzise, magazinele să îşi închidă programul la ora 21;00, iar pieţele care se află în spaţii închise să îşi suspende activitatea, în timp ce cele din spaţii deschise îşi pot continua activitatea.. Farmaciile, benzinăriile şi operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară. Măsurile ar urma să fie valabile 30 de zile.

Guvernul a decis ca after school-urile şi creşele să rămână deschise chiar dacă CNSU a propus altfel, iar şcolile trec online, urmând ca ministrul Educaţiei să emită un ordin în acest sens, a declarat vineri secretarul de stat în MAI Raed Arafat, referindu-se la măsurile propuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Raed Arafat a explicat că este foarte greu pentru unii părinţi care au copii mici, de aceea rămân deschise creşele şi after school-urile.

În ceea ce priveşte terasele, acestea rămân deschise doar dacă nu au acoperiş şi doi pereţi.

Referitor la numărul persoanelor care pot participa la reuniunile de familie, Raed Arafat a explicat că autorităţile nu pot controla numărul persoanelor care participă la o astfel de reuniune, de aceea au făcut apel la parteneriat cu populaţia.

Raed Arafat a explicat şi faptul că mall-urile vor rămâne deschise până la ora 21, la fel ca celelalte magazine.

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. Somerul orban vorbeste de munca,va dati seama ca un pulifrici fara capati a ajuns sa ne dea sfaturi care mai de care idioate

    1. CEO-ul de la supermarket oare când muncește pământul? În weekend îmi închipui.

      Orban este un dezastru în materie de comunicare. Încă o mai țin minte pe aia cu profesorii și băutul salariului în birt. 

      Dar ce-mi place la el e că e onest și-și transmite fără reticențe disprețul pe care-l poartă el și coaliția lui pentru anumiți români. 

    Romanasi va meritati soarta,hai la vot hahaha

    Voi nu intelegeti ca trebuie distrus tot ce este romanesc ca au ordin sa privatizeze tot

    Sica-betivanul ii jupoaie de vii cu bunastiinta, pe micii producatori romani(evident, la ordine externe extrem de precise in acest sens), in timp ce de hypermarketurile straine nu se atinge nici cu o floare, ba ar fi in stare sa-i linga si in dos pe sefii acestora!

    1. sa le stea in gat toate porcariile pe care le comit!

      sa nu aiba parte de averile pentru care ostoiesc fara sa le pese de nevoiasi! 

      o clasa politica mai de c..at nu cred ca a avut aceasta tara! 

      asa ne trebuie daca ii votam sa ne jupoaie de vii! 

      am schimbat un Ceausescu cu alti mii de ceausisti

      buna treaba! 

    Te-ai trezit acum sa aperi producatorii..bineinteles tot oral, ca altfel nu sti.

    De ce nu ai dus grija lor pana acum. 

    Daca ai curaj, obliga in aceasta perioada, supermarketurile sa se aprovizioneze de la producatori. Ai curaj? Nu. 

    Mai bine taci. 

    Pana la alegeri pierdeti 10% in ritmul asta.

    Mai bine stati ascunsi, tu si seful tau. 

    De ce in magazin cu aer conditinat nu ma imbolnavesc dar in hala din piata ma imbolnavesc ?

    1. Pentru ca asa spun specialistii

      Pentru că așa vor neomarxistii, sa fie numai corporații, nu să facă business toți puletzii care urmează să fie transformați în sclavi. Așa cere sistemul globalist, o solidaritate in sclavie.

      Cri care au luat credite de IMMuri, deja au gânduri suicidare. La fel cei din piețe care au stocuri pentru toamna-iarna. 

      Nu neomarxistii ci NEOLIBERALII

    Adevărat! Om de dreapta, Adevărat! Inițiativa privata sa trăiască! Bai, am și eu o intebare:de unde colectează bugetul bani? Să-i tipărească BNR-ul, ce basca mea.

    1. De la banci... Ce întrebări pui și tu...

      O sa primești nota de plată în curand 

    Premierul zona zoster va dati seama cine radea de Dancila

    Acest cretinoid nu înțelege că nu se pot organizare za piețe în aer liber pe timp de iarna in stil neomarxist tâmpit...se strica legumele din cauza temperaturilor scăzute.

    Numa un idiot ca Orban putea sa debiteze că cei din piețe se pot muta sa vândă pe trotuar.  

    1. Un idiot NEOLIBERAL

      Un idiot NEOLIBERAL

      Un idiot NEOLIBERAL

      Un idiot NEOLIBERAL

    marile retele de retail sa organizeze imediat cumparari in masa de productie agricola locala fara aplicarea stricta a standardelor UE (legat de standardele de legume/fructe - aspect forma) - sa foloseasca doar organizari de genul : calitatea 1, calitatea a 2-a , calitatea a 3-a. Si atat.

    Sa nu ii prind pe marii retaileri ca shorteaza pe amaratii care au muncit cu greu pamantul (ca le propun preturi cu discount pentru cantitate cumparata) ca se va pune problema unor controale absolut sangeroase cu retragerea licentei de functionare pentru marii retaileri.  

    Daca marile lanturi de retail nu sunt imediat si total solidare cu producatorii locali au promisiunea mea ca vor fi adusi in situatie de faliment. Metode: probleme economice mari acasa la ei , ruperea lanturilor de distributie pe plan local (inseminari de evenimente) si evenimente neasteptate in depozitele lor cu produceri de distrugeri in masa.  

    Indiferent de interesele lor ,acum e momentul ca marile lanturi de retail sa fie sincere si total solidare cu taranii locali. Sa nu aplice politici de pret fata de cantitate.  

    Noi le-am deschis piata facandu-le astfel o mare favoare. Aceasta favoare trebuie sa fie intoarsa acum prin punerea la dispozitie producatorilor mici locali a retelei de distributie / desfacere finala (magazin) - si asta in mod sincer , fara politici discriminatorii de pret.  

    Orice refuz observat din partea lor cheama dupa sine promisiunea mea ca vor avea probleme mari de tot care ii vor duce in pragul disparitie ca si companie si nu doar local , ci de pe fata pamantului.  

    Cei ce nu servesc Romaniei au garantia mea ca dispar de pe fata pamantului.  

    1. "Sa nu ii prind pe marii retaileri ca shorteaza pe amaratii care au muncit cu greu pamantul (ca le propun preturi cu discount pentru cantitate cumparata)"

      Sa mute presiunea de marja catre client - dar in limite umane, desigur(cu semnalizarea clara la eticheta/raft a sursei si a campaniei de ajutorare a producatorilor locali).  

      Nu au voie sa aplice presiune pe furnizorul conjunctural (mic producator local). 

      Sa le fie clar asta!  

      Mai bine SICA si Iohannis ar anula masura cu inchiderea Pietelor...pana nu e prea tarziu...

    Cu masura asta TAMPITA de a inchide PIETELE o sa mai pierdeti la alegeri din procente mai neoliberalilor.

    Asta-i neoliberalismul pe scurt: Profit pentru marile corporatii si faliment pentru micii intreprinzatori

    Dar ati fost Tampiti ca ati luat masura cu PIETELE inainte de alegeri, sau poate ca e un BLAT cu PSD-ul? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb