Organizarea unui miting pro-PSD, discutată la sediul central al partidului de guvernământ

Politică / 4 decembrie 2017

Sediul central al PSD (Sursa foto: Facebook)

Sediul central al PSD (Sursa foto: Facebook)

Codrin Ştefănescu: "Vom organiza un miting împotriva statului paralel"

------

Actualizare 15:25 Cătălin Ivan: "Asistăm la peremizarea PSD, parcă ar fi condus de Vadim Tudor"

PSD începe să semene din ce în ce mai mult cu Partidul România Mare, a declarat, astăzi, la RFI eurodeputatul Cătălin Ivan, afiliat grupului socialist din Parlamentul European.

El deplânge mesajele radicale transmise de formaţiunea aflată la putere, care vrea să organizeze inclusiv un miting la Craiova pe 9 decembrie, împotriva "statului paralel", potrivit Agerpres.

Cătălin Ivan crede că mitingul PSD nu era necesar: "Craiova este oraşul unde a fost primar Olguţa Vasilescu, este organizaţia Dolj care a trecut prin foarte multe probleme, mulţi lideri importanţi ai organizaţiei fiind daţi deoparte, scoşi în afara partidului, după modelul lui Liviu Dragnea, astfel încât Manda şi cu Olguţa Vasilescu să aibă linişte totală şi să controleze autoritar tot ce se întâmplă. Eu cred că pot să facă acest miting. Întrebarea este pentru ce, care este scopul mitingului? (...). Care este mesajul unui partid aflat la guvernare, un partid care are un program de guvernare investit cu încredere de foarte mulţi români în 2016 şi care ar trebui teoretic să guverneze, nu să facă mitinguri".

Acesta a declarat că: "Oameni serioşi, la locul lor, care au construit acest partid, care sunt de 10-15-20 de ani în Partidul Social Democrat privesc cu tristeţe peremizarea partidului. Aceste mesaje radicale gen Tricolorul... parcă am fi conduşi de Vadim Tudor, Dumnezeu să-l ierte! Nu mai recunoaşte nimeni direcţia în care merge partidul, mesajele partidului".

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu a declarat ieri seară, după o întâlnire a liderilor partidului cu preşedinţi de filiale, că PSD va organiza un miting împotriva statului paralel. El a precizat că luni va avea loc o discuţie şi cu ceilalţi lideri de filiale şi se va decide când va avea loc manifestaţia, care se va desfăşura simultan în Bucureşti şi în alte oraşe ale ţării.

(C.A)

----------

Actualizare 14:52 Ponta: "Poate măcar de opinia raţională a lui Tăriceanu ascultă «înfierbântaţii» din PSD şi opresc prostia asta isterică a mitingurilor de «solidaritate cu Şefu'»"

Fostul premier PSD Victor Ponta spune că poate măcar de "opinia raţională a lui Călin Popescu Tăriceanu ascultă «înfierbântaţii» din conducerea actuală a PSD şi opresc prostia asta isterică a mitingurilor de «solidaritate cu Şefu'»".

Ponta a scris, pe pagina sa de Facebook > "Oamenii te-au votat şi ţi-au dat Puterea ca să guvernezi bine şi să schimbi legal ceea ce nu merge bine - mitinguri face Opoziţia sau un grup de oameni care se luptă cu Puterea! Când ai majoritate parlamentară şi controlezi Guvernul foloseşti Puterea dată de votul oamenilor şi adopţi legi, ordonanţe sau hotărâri de guvern care să schimbe ceea ce merge prost în ţară - nu faci mitinguri isterice şi inutile cu oameni care au treabă la locul de muncă sau acasă şi vin doar de frică să nu îi dai afară sau să nu se supere «Şeful»!".

El le cere social-democraţilor ca, dincolo de "ridicolul grotesc" al unui miting de protest condus glorios de şeful Comisiei de control al SRI şi de ministrul Muncii în legătură cu care "până şi răposatul Hugo Chavez ar considera situaţia comică", să lase prostiile şi să facă ceea ce aşteaptă oamenii de la ei.

(A.C.)

-----

Actualizare 13:54 Tăriceanu, despre protestele anunţate de PSD: "Nu cred că e nevoie în acest moment de mitinguri de susţinere"

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat astăzi la Parlament că, în opinia sa, nu ar fi nevoie de mitinguri de susţinere aşa cum au anunţat cei de la PSD că intenţionează să facă în zilele următoare, potrivit unei sursei din presă.

Călin Popescu Tăriceanu, întrebat care este poziţia ALDE şi dacă partidul va participa la mitingurile PSD, a răspuns, citat de News.ro: "Nu ştiu cine organizează proteste, eu nu sunt încă informat, dar lumea e liberă să protesteze. Se întâmplă de atâta vreme. E în ultima vreme o anumită tendinţă de a muta disputele politice, lupta politică, din Parlament, care este forumul democratic, în stradă".

"Nu ştiu, eu cred că nu e nevoie în acest moment de mitinguri de susţinere", a completat liderul ALDE.

El a mai spus că zilele următoare va fi o şedinţă a coaliţiei de guvernare şi va discuta subiectul acolo.

(A.C.)

-----

O şedinţă informală cu reprezentanţi ai filialelor judeţene a avut loc ieri, la sediul central al PSD, discuţiile vizând organizarea unui miting naţional în favoarea partidului de guvernământ.

Şedinţa s-a desfăşurat în contextul în care în ultimele zile a avut loc un schimb de replici între primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi premierul Mihai Tudose, pe tema organizării târgului de Crăciun în Piaţa Victoriei. Nici primarul general, nici premierul nu au fost prezenţi la discuţiile de la sediul PSD, au precizat sursele citate de Agerpres.

Între participanţii la şedinţă, care au avut loc în prezenţa preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, s-au aflat secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ştefănescu, vicepremierul Paul Stănescu, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a declarat: "Va fi un miting de protest, nu pentru susţinerea Guvernului, a lui Dragnea, a programului de guvernare. E un miting împotriva statului paralel, împotriva abuzurilor, împotriva ascultării telefoanelor. Un miting pe care românii l-au cerut. Mesajul este că aceasta este majoritatea, aceştia sunt românii, care vor altceva, mesajul poate o să fie receptat şi la Bruxelles".

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat sâmbătă la Antena 3 că premierul Mihai Tudose a "găsit o manieră incorectă şi necolegială" de a o "admonesta public" pentru o decizie care a fost luată de instituţiile subordonate Primăriei Capitalei

"Precizez faptul că în prima parte a zilei au apărut incomplete (stenogramele), ulterior au fost completate. Cred că au murit prea mulţi români la Revoluţie, cei mai mulţi tineri, pentru a ne mai fi frică de ceva şi a nu ne exprima punctul de vedere dacă este susţinut cu argumente, fie că suntem la o televiziune, fie că suntem, cum este cazul meu, la primărie sau în cadrul partidului. Am ajuns la situaţia în care să îmi exprim un punct de vedere care poate nu a convenit după ce domnul prim-ministru a găsit o manieră incorectă, consider, şi necolegială de a mă admonesta public pentru o decizie care a fost luată de instituţiile subordonate primăriei", a spus primarul.

Gabriela Firea a afirmat că s-ar fi aşteptat ca premierul să îi dea un telefon sau să îi solicite o întâlnire, dacă avea ceva să îi comunice.

În presă au apărut stenograme care redau discuţii în contradictoriu între primarul Gabriela Firea şi premierul Mihai Tudose privind organizarea târgului de Crăciun în Piaţa Victoriei.

Pe 30 noiembrie, prim-ministrul a afirmat că "nu este cea mai inspirată decizie" organizarea unui târg în Piaţa Victoriei.

"Nu cred că este cea mai inspirată decizie un târg în mijloc. (...) În primul rând, (...) pe unde ajunge omul acolo? Că nu prea sunt treceri de pietoni. Nu ştiu, e complicat", a declarat şeful Guvernului, la Palatul Victoria.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Nu statul paralel ii sta in gat dlui Codrin Stefanescu, ci arborele cotit, dlui Dragnea, in cealalta parte, si nu curajul dnei Firea, ci faptul ca-i doreste de mama dlui Tudose, care-si doreste statuia lu' Mobutu in piata Victoriei, tare-mi place, incurca-i drace!

    Comitetu' COMUNIST CONDUCATOR al PSD a decis:

    Vom demonstra ca noi sintem statul paralel si nu ne este rusine sa furam mai departe atita timp cit toti romanii pentru asta ne-au votat.

    (Urale puternice se aud de la cei din strada pentru slavirea marelui ginditor de la Teleorman) 

    Legea Big-Brother cine a votat-o?

    Firmele supreavegheaza oameni cu camere de supraveghere, nu ii place de fata lui, il obliga la demisie ca gasesc ei ceva acolo, a stat la tigara, telefon, ...

    Voi ne-ati facut colonie acum de ce nu va place? Prin "Voi" inteleg Psd acum, Pdsr mai demult dar aceeasi oameni poate cu alte amante care conduceti Ro. Nici celelalte partide nu se exclud de ex. P.Roman a fost cu Pcr, Pdsr Si inopozitie cica. ... 

    1. ....dute si te culca....amestecaturi si divagatii.....

      Citeste printre randuri.

      Dragnea se pare ca ma asculti :)

      De cand ai castigat alegerile nu au vorbit atatia trepadusi de la Psd pe subiect zicand nimic, unul mi-a placut A. Tutuian. 

      Pe Stefanescu l-ai tapat la naftalina, saramura era sa scriu. 

      Totusi nu ma prind ce ascunzi. Timpul o sa-mi arate :)

    Mitingistii de la multinationale , bancile straine ori brokerii nu inteleg sa se potoleasca decat de BATE ! Derbedeii astia CRETINI si IMBECILI , dupa ce ca n-au iesit la vot acum sunt pusi pe scandal ! Nu respectati regulile democratice, recte POPORUL A ALES, vreti ciomageala, haideti sa ne incingem !!! AFARA CU BANCILE STRAINE, CU MULTINATIONALELE ! Pensionarii si lumea rurala AU VOTAT,RESPECTATI VOTUL ! Nu intelegeti, JANDARMERIA cu pulanele pa voi !!!

    Va rog frumos,stie cineva unde-i sediul Statului paralel si cand va fi mitingul? vreau sa merg si eu sa vad ce atitudine/cum va tremura Statul paralel la zumzetul manifestantilor, in cazul in care Jandarmeria nu va masa suficienti si vajnici baieti pentru asigurarea ordinii si evitarea aparitiei , din nou, a bolsevicului batran, pe acolo. 

    Multumesc anticipat. Pupicuri. 

    1. Conducerea PSD a decis, la propunerea insistentă a lui Codrin Ştefănescu, să organizeze, la weekend-ul viitor, mitinguri de protest faţă de "statul paralel" în toate oraşele ţării. 

      ..... in toate orasele tarii.  

      Ce na-i priceput? 

      Partidul e-n toate, e-n cele ce sunt,

      Si maine vor rade la soare..... 

      Nu exista.

      Stefanescu face gargara pentru tv. Ce acopera? 

      Esti spalat pe cap sau pe creier?

    Psd la putere si-a dat jos un guvern.

    1 mil de oameni nu au iesit nu demult. 

    Sunt curios ce ce cere Psd puteri.

    E campanie electorala? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb