OUG pentru menţinerea conducerii Inspecţiei Judiciare se discută miercuri

F.B.
Politică / 11 octombrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Consiliul Superior al Magistraturii discută, în şedinţa de plen de miercuri, proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului care reglementează modul în care se stabileşte conducerea interimară a Inspecţiei Judiciare (IJ), permiţând menţinerea în funcţie a inspectorului-şef şi a inspectorului-şef adjunct, Lucian Netejoru şi Gheorghe Stan, ale căror mandate au expirat în 1 septembrie.

Şedinţa plenului CSM este programată de la ora 10.30.

Ordonanţa de urgenţă a fost adoptată de Guvern în 5 septembrie şi reglementează modul în care se stabileşte conducerea interimară a Inspecţiei Judiciare, în condiţiile în care mandatul inspectorului-şef al IJ Lucian Netejoru şi al inspectorului-şef adjunct Gheorghe Stan s-au încheiat în 1 septembrie. Ordonanţa permite menţinerea în funcţie a actualei conduceri a Inspecţiei Judiciare.

Potrivit noilor reglementări, la art. 67 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, după alin. (6) se introduc două noi alineate, alin. (7) şi (8), cu următorul conţinut:

"(7) În situaţia vacantării funcţiei de inspector-şef sau, după caz, de inspector-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare ca urmare a expirării mandatului, interimatul funcţiei se asigură de inspectorul-şef sau, după caz, de inspectorul-şef adjunct ale căror mandate au expirat, până la data ocupării acestor funcţii în condiţiile legii.

(8) În caz de încetare a mandatului de inspector-şef ca urmare a altor situaţii decât expirarea mandatului, interimatul funcţiei se asigură de către inspectorul-şef adjunct până la data ocupării acestei funcţii în condiţiile legii, iar în caz de încetare a mandatului de inspector-şef adjunct ca urmare a altor situaţii decât expirarea mandatului, interimatul funcţiei se asigură de către un inspector judiciar numit de inspectorul-şef până la data ocupării acestei funcţii în condiţiile legii".

Unul dintre motivele invocate în susţinerea necesităţii adoptării OUG este că la 1 septembrie a expirat mandatul actualei conduceri a Inspecţiei Judiciare, iar în prezent nu există o reglementare legată de modul în care se asigură interimatul IJ.

Judecătorul Lucian Netejoru a fost numit la conducerea Inspecţiei Judiciare, pentru un mandat de trei ani, în iunie 2015, tot atunci fiind numit în funcţia de inspector-şef adjunct procurorul Gheorghe Stan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb