OVIDIU RAEŢCHI:  "Monitorizarea guvernării PSD prin intermediul unui Guvern din Umbră reprezintă prioritatea PNL"

Ion Marian
Politică / 8 ianuarie 2017

"Monitorizarea guvernării PSD prin intermediul unui Guvern din Umbră reprezintă prioritatea PNL"

Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi consideră că PNL se află în situatia de a structura în următoarele săptămâni un Guvern din umbră care sa coordoneze opoziţia la Executivul Dragnea-Grindeanu, se arată într-un comunicat de presă trimis Redacţiei:

Raeţchi a declarat: "PNL trebuie să folosească următoarea perioadă pentru a structura un Guvern din Umbră care să asigure o opoziţie argumentată la guvernul Dragnea-Grindeanu. Rezultatul de la alegerile parlamentare a demonstrat că discursul despre "restauraţia FSN" şi despre "baronul Dragnea" - deşi perfect întemeiat - nu mai este suficient singur. Cetăţenii le-au oferit încrederea celor din PSD în ciuda acestor riscuri, fiind dispuşi să accepte un program axat pe conceptul de Bună Guvernare chiar dacă el venea din partea unor condamnaţi penal cu probleme de credibilitate. Iată de ce nu mai putem rămâne doar la nivel retoric, este de datoria noastră să depunem şi un efort de ordin tehnic, prin care sa deconstruim utopiile economice promise de Liviu Dragnea".

Deputatul PNL a mai declarat: "Un guvern din umbră al PNL funcţional chiar din luna februarie este absolut necesar".

Acesta precizează că este nevoie de "specialişti cu discursuri aplicate pe domenii care să sancţioneze derapajele guvernului Dragnea-Grindeanu" şi care să urmărească în ce măsură programul de guvernare al PSD este aplicat şi care sunt efectele asupra României.

Astfel, Raeţchi îi nominalizează pe Ionuţ Stroe(externe), Florin Cîţu(finanţe), Pavel Popescu(sănătate), Raluca Turcan sau Radu Zlati(educaţie), Mugur Cozmanciuc (energie), Iulian Dumitrescu(economie), Ben-Oni Ardelean(afaceri europene), Mara Calista(tineret şi sport), Florin Roman(mediu), Adriana Săftoiu(muncă şi protecţie socială), Daniel Fenechiu sau Cătălin Predoiu(justiţie) etc.

Deputatul PNL a adăugat că, deja, în foarte scurt timp, guvernul Dragnea-Grindeanu a demonstrat că ne oferă motive reale de îngrijorare:

Raeţchi a mai adăugat "Partidul Naţional Liberal are şansa de a dovedi că are specialişti redutabili în rândurile sale şi, mai ales, are datoria de a demonstra electoratului că este alternativa competentă şi integră la guvernul Dragnea-Grindeanu. În doar câteva zile de la preluarea guvernării, actualul Executiv a arătat că ne oferă motive reale de îngrijorare".

Intenţia de a adopta o lege a amnistiei şi graţierii, incapacitatea de a pune în aplicare programul de guvernare asumat în campania electorală fără depăşirea rapidă a deficitului de 3%, ameninţările privind suspendarea preşedintelui Iohannis pentru ridicarea unor semne de întrebare justificate în legătură cu activitatea guvernului arată, din punctul de vedere al deputatului liberal, că Executivul Dragnea-Grindeanu trebuie "atent monitorizat şi sancţionat".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Alegatori cu drept de VOT ..aprox.18 mil.de cetateni,,,,Au votat pentru PSD ..aprox. 3,3 mil.de cetateni din care ATENTIE...1,8 mil. pensionari ( peste 65 % din pensionarii prezenti la VOT}

    De ce au VOTAT pensionarii ???? Va relatez eu : Avand in vedere de promisiunile facute.pentru pensionari si care au termene f.apropiate ( 1 ian.2017 si 1.07 2017 pt,punctul de pensie} pensionarii au ajuns la o logica ca ce-i in "mana" e bine venit. Stiau ca aceste termene vor fi respectate...ele fiind f. apropiate...Ce se v-a intampla in anii urmatori....ne prea mai spera.

    Asa ca....... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb