(P) Ce ar trebui să cumpăr dintre un elevator cu două coloane şi unul cu patru?


Miscellanea / 19 mai 2020

(P) Ce ar trebui să cumpăr dintre un elevator cu două coloane şi unul cu patru?

Dacă deţii un service auto şi vrei să-l dotezi cu o gamă de echipamente şi utilaje grele care să te ajute la extinderea afacerii, sau pur şi simplu eşti un amator de automobile, probabil că ţi-ai pus cel puţin o dată întrebarea: care este mai potrivit dintre un elevator auto cu două coloane şi un elevator auto cu patru coloane? Răspunsul însă depinde foarte mult de aşteptările tale de la un astfel de utilaj şi singurul mod de a afla soluţia ideală este să te gândeşti mai întâi de ce vrei să investeşti într-un elevator şi ce aşteptări ai de la el?

Ce este un elevator auto?

Un elevator auto este un tip de utilaj greu, des întâlnit în atelierele auto, dar şi în vulcanizări. Din punct de vedere al construcţiei, există elevatoare auto cu două sau patru coloane, de tip foarfecă sau special create pentru motociclete. Rolul tuturor acestor dispozitive este identic. Ele au fost inventate pentru prima oară secolul trecut şi au fost create din dorinţa mecanicilor auto de a ridica de la sol vehicule cu o masă foarte mare, în vederea depanării. Dintre toate aceste utilaje însă, elevatoarele auto cu două sau patru coloane se bucură în mod special de popularitate.

Pentru funcţiile lor, există proprietari de ateliere care nu investesc doar într-unul, ci în două sau chiar mai multe elevatoare auto. De asemenea, printre cumpărătorii unor astfel de utilaje se numără şi destule persoane fizice care nu deţin un atelier, dar au nevoie de un elevator în scopuri personale. De aceea, dacă eşti abia la prima achiziţie şi vrei să alegi un produs care să ţi se potrivească, iată cum trebuie să procedezi.

De ce îţi cumperi un elevator auto?

Nu deţin un atelier auto, dar îmi plac maşinile şi vreau un elevator auto pentru a ridica de la sol unul din automobilele pe care îl deţin şi a face puţin loc în garaj.

Dacă nu ai un atelier auto, dar ai nevoie de un elevator în scopuri personale, în special pentru a crea spaţiu în garaj ridicând un automobil, atunci cea mai bună variantă ar fi să investeşti într-un elevator auto cu patru coloane. Spre deosebire de elevatoarele cu două coloane, cele cu patru oferă mai mult suport pentru roţile vehiculelor, iar acest lucru este foarte important dacă se intenţionează lăsarea maşinii în poziţia respectivă pentru timp îndelungat. Pentru maşină, un elevator cu patru coloane este ca un pat pe care îşi poate sprijini întreaga greutate, în timp ce unul cu două coloane poate fi privit ca un hamac ce nu oferă suport decât pentru partea centrală a caroseriei.

Deţin un atelier auto şi am nevoie de un elevator pentru a putea face tot felul de operaţii, dar dispun de un buget limitat.

Dacă investeşti într-un elevator auto pentru extinderea gamei de servicii oferite clienţilor tăi şi ai nevoie de o soluţie convenabilă, dar viabilă, atunci un elevator auto cu două coloane este într-adevăr mai potrivit în cazul tău decât unul cu patru coloane. Un astfel de utilaj poate fi achiziţionat la un preţ convenabil de pe website-ul eqp.ro şi poate fi folosit pentru multe mărci de automobile, oferindu-ţi posibilitatea să-ţi dezvolţi afacerea.

După ce alţi factori îţi poţi ghida alegerea la achiziţia unui elevator auto?

Mobilitatea

Având patru puncte de sprijin la podea şi nu două, cele mai multe elevatoare cu patru coloane sunt mobile şi pot fi mutate dintr-un loc în altul. Deşi este dificil de mutat, acest lucru ajută într-o oarecare măsură dacă nu ai de gând să foloseşti elevatorul cumpărat mereu în acelaşi loc.

Ergonomia

Fiind mult mai mare decât un elevator auto cu două coloane, un elevator auto cu patru coloane ocupă mai mult spaţiu. Pentru o utilizare optimă, această condiţie este foarte importantă deoarece indiferent de locul unde ar fi amplasat, elevatorul trebuie să permită trecerea mecanicilor în interiorul atelierului şi bineînţeles, operarea lui.

Puterea

Elevatoarele auto cu patru coloane dispun în general de motoare mai puternice şi din acest motiv pot ridica automobile mult mai grele decât cele cu două coloane. Pe de altă parte, pentru un atelier unde majoritatea clienţilor sunt proprietari de maşini mici, un asemenea utilaj nu este cu adevărat necesar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb