Panasonic a primit acordul autorităţilor japoneze pentru achiziţionarea Sanyo Electric

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 11 septembrie 2009

Comisia pentru Concurenţă din Japonia a probat, joi, preluarea Sanyo Electric Co de către gigantul Panasonic, o tranzacţie evaluată la nouă miliarde de dolari, care va crea unul din cei mai mari producători de electronice din lume, transmite AP.

Panasonic, cel mai mare producător mondial de televizoare cu plasmă, este interesat să preia Sanyo datorită faptului că această firmă este lider pe piaţa acumulatorilor, utilizate la telefoane mobile şi computere de tip laptop. În plus, noua entitate va fi bine poziţionată şi pentru a profita de tranziţia care are loc în prezent în industria auto spre automobile hibride şi vehicule electrice.

Panasonic are un joint venture cu Toyota Motor Corp pentru producţia de baterii pentru automobile în timp ce Sanyo furnizează baterii hibride nichel-metal pentru Ford Motor Co şi Honda Motor Co Ltd, şi în plus dezvoltă o nouă generaţie de baterii lithium-ion împreună cu Volkswagen AG. În plus, prin preluarea Sanyo va intra şi pe piaţa promiţătoare a panourilor solare în condiţiile în care Sanyo este al şaptelea producător mondial de panouri solare.

Akira Kadota, purtător de cuvânt al Panasonic, a anunţat că firma japoneză aşteaptă aprobarea de la autorităţile anti-monopol ale Statelor Unite, Chinei şi Uniunii Europene pentru a continua preluarea Sanyo. El a refuzat să precizeze când va lansa Panasonic oferta pentru preluarea Sanyo Electric Co.

La bursa de la Tokio acţiunile Panasonic au crescut joi cu 2,2%, la 1.435 yeni în timp ce acţiunile Sanyo Electric Co au urcat cu 1,9%, la 263 yeni.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb