Panasonic ar putea anunţa primele pierderi din ultimii şase ani

F. A.
Companii #Bunuri de Larg Consum / 28 ianuarie 2009

Panasonic Corp, cel mai mare producător mondial de produse electronice de larg consum, ar putea anunţa pierderi nete de aproximativ 100 miliarde yeni (1,1 miliarde dolari) în anul fiscal care se încheie la 31 martie 2009, conform unui articol apărut azi în ziarul japonez "The Nikkei", citat de AP.

Compania niponă ar putea înregistra astfel primele pierderi nete din ultimii şase ani. Akira Kadota, purtător de cuvânt al Panasonic, a refuzat să comenteze informaţiile din presă referitoare la pierderile companiei, dar a confirmat că vor fi închise două fabrici Panasonic din Asia. Kadota a declarat că aproximativ 500 de muncitori de la fabrica de componente electronice din Malaezia vor fi concediaţi, iar 60 de angajaţi de la fabrica de baterii din Filipine îşi vor pierde locurile de muncă.

Panasonic va lansa în luna februarie o ofertă publică pentru a achiziţiona firma japoneză Sanyo la preţul de 131 yeni (1,47 dolari) pe acţiune.

Panasonic, cel mai mare producător mondial de televizoare cu plasmă, este interesat să preia Sanyo datorită faptului că această firmă este lider pe piaţa acumulatorilor, utilizate la telefoane mobile şi computere de tip laptop. În plus, noua entitate va fi bine poziţionată şi pentru a profita de tranziţia care are loc în prezent în industria auto spre automobile hibride şi vehicule electrice. Panasonic are un joint venture cu Toyota Motor Corp pentru producţia de baterii pentru automobile, în timp ce Sanyo furnizează baterii hibride nichel-metal pentru Ford Motor Co şi Honda Motor Co Ltd şi, în plus, dezvoltă o nouă generaţie de baterii lithium-ion împreună cu Volkswagen AG.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb