Papa Francisc a participat la slujba din Duminica Floriilor, la o zi după externare

D.T.
Internaţional / 2 aprilie 2023

Papa Francisc a participat la slujba din Duminica Floriilor, la o zi după externare

Papa Francisc a mulţumit credincioşilor care s-au rugat pentru recuperarea sa rapidă după o bronşită din cauza căreia a fost spitalizat timp de trei zile, până ieri, pontiful rostind tradiţionala rugăciune Angelus în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican, după liturghia din Duminica Floriilor, informează Agerpres.

"Vă salut pe toţi, romani şi pelerini, mai ales pe cei veniţi de departe. Vă mulţumesc pentru participare şi, de asemenea, pentru rugăciunile voastre, pe care le-aţi intensificat în ultimele zile. Mulţumesc!", a declarat în faţa mulţimii pontiful în vârstă de 86 de ani, a doua zi după ce a fost externat.

Papa Francisc a rostit cu o voce uşor slăbită că şi el a avut nevoie de mângâierea lui Iisus. "Şi eu am nevoie ca Iisus să mă mângâie, să se apropie de mine, iar pentru aceasta mă duc să-l văd în cei părăsiţi, singuri", a spus pontiful în Piaţa Sfântul Petru.

Papa Francisc a stat în picioare, sprijinit în baston, şi nu a avut nevoie de scaunul cu rotile pe care îl foloseşte adesea din cauza unei probleme cronice la genunchi, arată sursa.

În această dimineaţă, el a salutat, dintr-un vehicul deschis, mulţimea prezentă în piaţa de la Vatican decorată cu peste 35.000 de plante şi flori.

Papa Francisc a părăsit ieri spitalul Gemelli din Roma unde a fost internat miercuri din cauza unor probleme respiratorii. "Sunt încă în viaţă", a glumit suveranul pontif în faţa numeroşilor credincioşi şi jurnalişti adunaţi în faţa spitalului.

Pontiful a fost diagnosticat cu bronşită şi a răspuns bine la tratamentul cu antibiotice, precizase joi biroul de presă de la Vatican.

Papa Francisc a împlinit zece ani în fruntea Bisericii Catolice la începutul lunii martie. El a adoptat reforme majore în materie de guvernare şi a căutat să creeze o biserică mai deschisă şi în care să existe mai multă compasiune, în pofida unei opoziţii interne, în special din partea conservatorilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb