Papa, ţintă pentru terorişti şi teribilişti

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 aprilie 2017

Papa, ţintă pentru terorişti şi teribilişti

Papa Francisc reprezintă în continuare o ţintă pentru grupările extremiste şi pentru teribilişti, o dovedeşte şi un proces, care are loc în SUA şi în care un tânăr a pledat vinovat de complot pentru asasinarea liderului de la Vatican. Având poziţii tranşante împotriva terorismului - în reptate rânduri i-a invitat pe şefii de stat şi guvern din întreaga lume să colaboreze în vederea eradicării acestei nebunii - Suveranul Pontif, chiar a vorbit pe larg despre posibilitatea producerii unui atentat împotriva sa în urmă cu doi ani. Santos Colon, 17 ani, originar din New Jersey, a pledat vinovat de complot, în numele grupării jihadiste Statul Islamic (SI), în vederea asasinării Papei Francisc în timpul vizitei sale în Statele Unite, în 2015. Potrivit Agerpres, tânărul a încercat să recruteze un lunetist care să tragă în Papă şi să declanşeze explozibili în cadrul mesei oficiate la Philadelphia, pe 27 septembrie 2015. Din fericire, Colon a recrutat fără să ştie un agent FBI sub acoperire şi a fost astfel arestat cu 12 zile înainte de data prevăzută pentru aceste atentate. Colon a încercat să execute atentatele în sprijinul grupării SI şi a spus că a utilizat numele de Ahmad Shakoor.

Interesant este că în martie 2015, cu mai multe luni înainte de această tentativă, Suveranul Pontif a vorbit deschis despre propria moarte, mai exact despre producerea unui atac împotriva sa. Papa a admis că este împăcat cu posibilitatea producerii unui atentat asupra vieţii sale afirmând că în cazul în care islamiştii îl vor ucide, aşa cum au promis, atunci aceasta "este voia Domnului". Papa a recunoscut că nu suportă prea bine durerea şi că ar vrea să sufere cât mai puţin în ultimele momente petrecute pe acest pământ: "Sunt speriat ca o pisică, atunci când vine vorba despre durerea fizică". Liderii Statului Islamic au ameninţat de mai multe ori că îl vor ucide pe Papa Francisc şi că Vaticanul va fi ras de pe faţa pământului. "Mesajul fundamentalistului este să vadă unde poate lovi, cel puţin ideologic. Şi printre creştini avem grupuri fundamentaliste".

În repetate rânduri, Sfântul Părinte le-a cerut liderilor tuturor naţiunilor să nu înceteze să caute şi să promoveze noi drumuri spre pace dincolo de interesele particulare ale momentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb