Papalekas cumpără prima clădire din Green Court, cu 44 milioane euro

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 28 noiembrie 2014

Papalekas cumpără prima clădire din Green Court, cu 44 milioane euro

Globalworth Real Estate Investments Limited, fondată şi controlată de investitorul grec Ioannis Papalekas, a cumpărat prima clădire din complexul de birouri Green Court Bucharest, cu aproximativ 44 milioane euro, de la Skanska, finalizarea acordului fiind programată pentru al doilea semestru de anul viitor, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Prima clădire din Green Court Bucharest a fost inaugurată oficial în luna octombrie 2014, având o suprafaţă închiriabilă de 19.500 de metri pătraţi şi o rată de ocupare de 91%. Conform sursei citate, clădirea va fi închiriată complet până la finalizarea tranzacţiei.

Dimitris Raptis, directorul de investiţii de la Globalworth Real Estate Investments, a declarat că această tranzacţie reprezintă un pas important în atingerea obiectivului companiei - de a avea un portofoliu cu cele mai bune clădiri de birouri din Bucureşti.

Green Court Bucharest este primul proiect dezvoltat de către Skanska pe piaţa locală, fiind format din trei clădiri de birouri, cu o suprafaţă totală de 52.000 mp.

Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas a încheiat recent cu Telekom Romania Telecommunications (fostul Romtelecom), parte a Deutsche Telekom Group, un contract de închiriere a 25.000 de metri pătraţi, respectiv prima clădire de birouri din complexul Globalworth Campus, pe care îl va dezvolta în Pipera.

Globalworth menţionează într-un raport că a închiriat 60% din suprafaţa proiectelor de birouri, pe care le are în construcţie în Bucureşti, Globalworth Campus şi Bucharest One.

Reprezentanţii companiei au precizat: "Din 30 iunie 2014, am semnat un contract comercial totalizând 30.500 de metri pătraţi închiriabili, cei mai mulţi în Globalworth Campus şi Bucharest One, în curs de dezvoltare. Gradul de ocupare a proiectelor finalizate din portofoliul nostru a ajuns la 84%, în timp ce preînchirierile în proiectele în curs de dezvoltare totalizează 60% din suprafaţa închiriabilă".

Conform sursei citate, Bucharest One va fi finalizat la sfârşitul lunii decembrie 2015 şi va avea 23 de etaje, respectiv 53.923 metri pătraţi. Pe de altă parte, proiectul Globalworth Campus urmează să fie dezvoltat în Pipera, pe un teren cumpărat de la distribuitorul farmaceutic Farmexim, deţinut de omul de afaceri Ovidiu Buluc. Globalworth Campus urmează să aibă 105.000 de metri pătraţi, în trei clădiri.

Compania, înfiinţată anul trecut de omul de afaceri grec pentru a reuni, sub aceeaşi umbrelă, toate proiectele imobiliare la care este acţionar minoritar şi majoritar, a anunţat, de asemenea, că negociază vânzarea participaţiei de 60% deţinută la proiectul rezidenţial Floreasca One, acţionarului minoritar, cu 40% din capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb