Parchetul General anunţă, ieri seară, că în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei au fost depuse 238 de plângeri, fiind făcute 106 audieri. Programul de relaţii cu publicul la Parchetul Militar a fost prelungit, putând fi depuse plângeri şi în weekend, iar de luni se vor face acte de urmărie penală, inclusiv primirea de plângeri sau denunţuri, la sediul Ministerului Public, precizează reprezentanţii instituţiei.
"În urma activităţilor desfăşurate în cursul zilei de astăzi, 17 august 2018, în dosarul privind anchetarea evenimentelor ce au avut loc cu ocazia mitingului organizat în Bucureşti, zona Piaţa Victoriei, în data de 10.08.2018, evenimente care au avut ca rezultat rănirea mai multor persoane, numărul plângerilor înregistrate a ajuns la 238, fiind efectuate până în prezent 106 audieri. Sunt în curs de desfăşurare activităţi investigative pentru identificarea persoanelor implicate în comiterea violenţelor, inclusiv din rândul forţelor de ordine", transmite, vineri seară, Ministerul Public.
Programul de relaţii cu publicul la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar a fost prelungit, astfel că se vor putea întregistra plângeri şi sâmbătă şi duminică, între orele 9.00 şi 14.00, iar începând de luni se vor desfăşura acte de urmărire penală, inclusiv primirea de plângeri sau denunţuri, la sediul Ministerului Public, precizează reprezentanţii instituţiei.
Parchetul General anunţa, joi seară, că a ridicat de la Jandarmeria Română mai multe documente privind substanţele chimice folosite în intervenţia la mitingul din 10 august, din Piaţa Victoriei, precum şi mostre de aceste substanţe şi de muniţie neletală. Procurorii precizau că acestea au certificat de calitate şi garanţie şi declaraţie de conformitate şi prezentau şi lista acestora. De asemenea, a fost ataşat la dosar şi Ordinul de intervenţie în forţă întocmit de către comandantul acţiunii şi aprobat de prefectul municipiului Bucureşti prin contrasemnare.
1. Justiția e degeaba?
(mesaj trimis de A politic în data de 18.08.2018, 07:39)
A fost un '89 la care au răspuns ce a fost o revoluție sau lovitură de stat?
Peste 30 de ani o să aflăm ce a fost odată în stradă?
15000 euro amenda la 350 euro salar, e un fel de bici pe sclavi?
Politicieni din orice partid culmea nu au fost în strada chiar când au fost violente?
Politicieni au știut ca o sa fie violente?
Se cere Nr de casca dar oamenii au intrat pe CNP?
Teoretic dacă nu se dorea violente făceau filtre de intrare model Moscova la fotball sau Paris?
Răspunsul se află la cei care au bătut jandarmerita?
La o săptămână nu i-au găsit pe jiboni oameni foarte bine plătiți/antrenati?
Ii plătim degeaba?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.08.2018, 10:25)
Securitatea s-a ocupat de organizarea violențelor.
SRI ar fi trebuit să prevină, dar i s-a bugetul așa că a preferat să organizeze vandalismele.
Nu e treaba politrucilor să știe despre organizarea violențelor, SRI știe, SRI informează instituțiile care pot interveni.
2. golanul tot golan ramane
(mesaj trimis de chirila mihai în data de 18.08.2018, 21:55)
parchetul ar trebui pus in bucatarie iar de acolo scos dnaul si sa mearga sa aresteze sri...,mnmmuie,,,mnbnm