Părinţii comandă online ce au nevoie pentru a pregăti copiii pentru şcoală, alocând aceleaşi bugete ca în anii trecuţi

G.D.
Companii / 25 august 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Cu mai puţin de două săptămâni înainte de începerea anului şcolar, clienţii au căutat pe site-ul eMAG de trei ori mai mult rechizite şi ghiozdane faţă de lunile anterioare, tendinţă care se estimează că va continua şi în prima săptămână de şcoală, conform unui comunicat remis redacţiei. Deşi inflaţia crescută şi preţul facturilor la electricitate pun presiune pe bugetele familiilor, părinţii nu îşi reduc sumele pe care le alocă pentru reîntoarcerea copiilor în bănci, potrivit datelor eMAG.

Potrivit sursei citate, în medie, o familie va aloca anul acesta aproximativ 520 de lei pentru un ghiozdan complet echipat, care să includă toate cele necesare primei zi de şcoală, conform estimărilor eMAG. Astfel pentru un ghiozdan sunt dispuşi să cheltuie, in medie, 160 de lei, pentru un penar în jur de 60 de lei, pentru caiete tot 60 de lei, pentru instrumente de scris 140 de lei, iar pentru articole de desen 50 de lei şi pentru alte accesorii de tipul rezerve, truse de geometrie sau plastilină încă 50 de lei.

Pe lângă rechizite şi ghiozdane, cele mai căutate produse necesare începutului de an şcolar, în această perioadă, sunt birourile, scaunele de birou, laptopurile şi telefoanele, dar şi hainele. Pentru birouri şi scaune de birou, o familie urmează să aloce, în medie, aproximativ 700 de lei în această toamnă, conform estimărilor eMAG.

Nici garderoba copiilor nu este neglijată, astfel că, în această perioadă, vânzările au crescut cu peste 70%. Mai bine de jumătate din cheltuieli au fost alocate pentru încălţăminte, urmată de treninguri şi pantaloni. În medie, o familie aloca în jur de 270 de lei pentru haine şi încălţăminte la început de an şcolar.

"Revenirea în băncile şcolii reprezintă un moment important şi, chiar dacă anul şcolar începe mai devreme, vedem că pregătirile sunt în toi, iar clienţii sunt dispuşi să aloce bugete similare anilor trecuţi. Pe eMAG clienţii au la dispoziţie o varietate foarte mare de produse şi oferte promoţionale pentru toate buzunarele, care să îi ajute să ofere copiilor un start bun în noul an şcolar. În plus, pentru a reduce presiunea pe bugetele familiilor abia venite din concediu, clienţii au posibilitatea să plătească eşalonat prin intermediul soluţiilor de plată de tipul Buy Now Pay Later (Cumperi acum şi plăteşti mai târziu) sau Slice it (Plăteşti în 4 tranşe)", a spus Irina Pencea, Chief Marketing Officer eMAG, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb