Parlamentul a amânat discutarea cererii de reexaminare a legii pensiilor parlamentarilor

Alexandru Costea
Politică / 6 octombrie 2015

PNL va contesta la CC proiectul legii, dacă va fi adoptat de Parlament

Plenul Parlamentului a decis, azi, retrimiterea la comisie, pentru două săptămâni, a raportului la proiectul de lege privind pensiile parlamentarilor, la propunerea liderului deputaţilor PSD Marian Neacşu, această decizie fiind criticată de mai mulţi parlamentari PSD şi PNL, potrivit surselor din presă.

Propunerea de retrimitere la comisie a legii pensiilor a fost votată cu 269 voturi "pentru", 142 "împotrivă" şi 13 abţineri.

Liderul deputaţilor PSD Marian Neacşu a propus retrimitrea la comisie pentru două săptămâni pentru ca raportul să fie modificat în sensul ca parlamentarii care vor beneficia de pensii parlamentare să aibă mimin un mandat şi nu un an, cum este în prezent în raport.

Deputatul PSD Anghel Stanciu a criticat această propunere de retrimitere la comisie, arătând că se doreşte ca o "lege europeană" să fie respinsă.

"Resping această propunere. Trebuie motivată retriminterea. Nu putem să ne jucăm cu această lege. Trebuie tăiată coada câinelui, nu putem accepta ca o lege europeană să fie respinsă din motive populiste, politicianiste. Luaţi-vă soarta în mâini, altfel, vom avea un Parlament manipulabil", a spus Stanciu.

Deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvăz, preşedintele Comisiei de statut care a elaborat raportul la cererea de reexaminare a legii pensiilor parlamentarilor, a spus că la Parlamentul European perioada minimă necesară pentru ca un parlamentar să primească indemnizaţia de limită de vârstă este de minim un an şi nu de un mandat.

"În calitate de preşedinte al comisiei de statut vă spun că la Parlamentul European un an de zile este perioada minimă necesară pentru a intra în procedura necesară pentru indemnizaţia de limită de vârstă. În plus, noi ne aflăm procedural într-o depăşire flagrantă de termen, eram obligaţi ca în 30 de zile să returnăm legea către preşedinte. Ne aflăm în aceast situaţie delicată", a spus Duvăz.

Liderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu a declarat că PSD doreşte adoptarea acestei legi, dar se teme să-şi asume iniţiativa, liberalul propunând respingerea proiectului de lege.

"Plimbarea acestui proiect de la comisie la plen şi de la plen la comisie arată că PSD doreşte adoptarea acestei legi dar îi este frică. Propun să respingem acest proiect", a spus Nicolăescu.

PNL a anunţat tot astăzi că va contesta la Curtea Constituţională proiectul de lege privind pensiile parlamentarilor dacă acesta va fi adoptat de majoritatea parlamententară.

Preşedintele Klaus Iohannis nu poate respinge decât o singură dată legea, singura cale de atac în aceste condiţii fiind contestarea la Curtea Constituţională.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ce ati facut pentru aceasta tara de vreti pensii parlamentare ca ati furat de nu ati mai putut nesimtitilor si poporul moare de foame nenorocitilor voi nu vedeti ca de la zi la zi e mai rau pe noi nu ne intrebati daca vrem .

    poate iesim in strada sa va rupem cocoasa asa ca bonus de parlamentar ca asta meritati nu pensii ca vad ca pentru cei care iau camatarit bancile si au ajuns in strada nu ati facut nimic si plus de asta dati legi favorabile bancilor.o sa vedeti voi ce pensie o sa primiti da de la dumnezeu ca ala nu doarme hotilor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb