Parlamentul propune înfiinţarea unui centru sportiv comunitar în fiecare judeţ

D.T.
Politică / 17 februarie 2023

Parlamentul propune înfiinţarea unui centru sportiv comunitar în fiecare judeţ

AUR a depus un proiect de lege la Senat care prevede că la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, respectiv la nivelul fiecărui sector al Municipiului Bucureşti se constituie, prin hotărâre a consiliului local, respectiv ale consiliilor locale ale sectoarelor Municipiului Bucureşti, cel puţin un centru sportiv comunitar, prin raportare la numărul de locuitori, ca structură sportivă de drept public, informează News.ro.

Copiii care participă la activităţile fizice ce se desfăşoară la centrele sportive comunitare vor primi în mod gratuit echipament sportiv adecvat sportului pe care îl practică iar consiliile locale pot aproba acordarea de burse şi premii pentru participarea la activităţile şi competiţiile sportive locale, regionale sau naţionale.

Proiectul de lege prevede că la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, respectiv la nivelul fiecărui sector al Municipiului Bucureşti se constituie, prin hotărâre a consiliului local, respectiv ale consiliilor locale ale sectoarelor Municipiului Bucureşti, cel puţin un centru sportiv comunitar, prin raportare la numărul de locuitori, ca structură sportivă de drept public.

Centrele sportive comunitare asigură minorilor înscrişi la toate nivelurile şi formele de învăţământ preuniversitar drepturi egale de acces la activităţi fizice. Activitatea centrelor sportive comunitare este coordonată de Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, adaugă sursa.

Sursele de finanţare a centrelor sportive comunitare provin din:

a) subvenţii de la bugetul de stat şi bugetele locale acordate centrelor sportive comunitare

de către organele administraţiei publice centrale şi/sau locale în subordinea cărora se

află, precum şi de organele administraţiei publice locale din unitatea administrativteritorială respectivă;

b) donaţii şi sponsorizări;

c) sume rămase din exerciţiul financiar precedent;

d) venituri obţinute din participarea la competiţiile şi demonstraţiile sportive;

e) alte venituri, în condiţiile legii."

În termen de 3 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi, consiliile locale au obligaţia de a dispune constituirea centrelor sportive comunitare şi de a asigura baza materială sportivă necesară desfăşurării activităţii centrelor, conform prevederilor legii nr. 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului. Centrele sportive comunitare se organizează şi funcţionează în baza unor regulamente proprii, elaborate conform legii. Centrele sportive comunitare şi baza materială sportivă vor fi înscrise în Registrul sportiv, în condiţiile legii.

Iniţiatorii afirmă că, conform studiilor făcute la nivel european, obezitatea în Europa a atins cote alarmante atât în rândul adulţilor (o medie de aproape 60% dintre aceştia), cât şi în rândul copiilor (o medie de aproape 29% dintre băieţi, respectiv 27% dintre fete).

"În România, statisticile arată că aproximativ 30% dintre copiii cu vârste euprinse între 7 şi 9 ani sunt supraponderali, iar între 15 şi 20% dintre aceştia sunt obezi, precum şi faptul că o mare parte dintre aceştia provine din medii dezavantajate din punct de vedere socio-economic, din familii care nu îşi permit să susţină financiar practicarea de activităţi sportive de către cei mici fără a afecta bunăstarea familiei. Totodată, efectuarea de activităţi sportive a devenit din ce în ce mai dificilă odată cu creşterea distanţelor dintre locuinţă şi şcoală ori alte locuri unde asemenea activităţi ar putea avea loc, aceste din urmă locuri fiind singurele adecvate pentru practicarea sporturilor şi de către minori. Or, în atare situaţie, pentru a veni în sprijinul acestor copii, creşterea numărului şi a accesibilităţii unităţilor sportive apare ca o soluţie care, pe de o parte, neagă inegalităţile socio-economice cu care familiile acestora se confruntă, iar, pe de altă parte, stimulează participarea la activităţi sportive, care vor avea ca efect şi scăderea ratei obezităţii în rândul minorilor. Nu poţi vorbi despre sănătatea copiilor, despre importanţa sportului fără să creezi infrastructura adecvată", spun parlamentarii în expunerea de motive.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dupa 20 de ani si curajul doamnei Anca Alexandrescu a iesit la iveala cat de defectuos elaborat ,neurmarit de autoritati de stat ,subevaluat ,si neconstiturtional a fost contractul de privatizare Petrom . Dupa toata campania publica din decembrie pe care militanti AUR au facut o ,e o obligatie a acestui partid sa atace in instanta contractul de privatizare si sa ceara apoi analiza de constitutionalitate . Aceasta e tema care i ar aduce publicitatea pe care o vor ,fiind o miscare pe care publicul larg o cere . Ca nici pretul benzinei ,nici profiturile record nu sunt problema ,ci ilegalitatile comise la privatizarea Petrom care acum devin prescriptibile ! Si apoi faceti si miscare sportiva !

    baietii de la galerie vor mai multe galerii

    sigur fenomenul obezitatii va fi combatut cu o noua salba de sali de sport in dunga satelor si terenuri de fotbal in panta 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb