PÂRVULESCU:  "Decizia privind parlamentul unicameral - bicameral, în funcţie de avizul Comisiei de la Veneţia"

Ziarul BURSA #Politică / 2 aprilie 2013

Preşedintele Forumului constituţional, Cristian Pârvulescu, a declarat, ieri, că, cel mai probabil, o decizie privind parlamentul unicameral sau bicameral se lua în funcţie de punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia, de la începutul lunii mai, privind revizuirea Constituţiei.

Pârvulescu a susţinut, la finalul şedinţei cu biroul Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, că au existat o serie de discuţii legate de teme privind regionalizarea, migraţia politică şi consultarea Comisiei de la Veneţia în chestiunea revizuirii legii fundamentale.

"Au apărut deja o serie de probleme în dezbaterile pe care le-am avut, nu foarte multe, care pun în discuţie pe de o parte realizarea unei dezbateri privind regionalizarea, pentru că este nevoie de un capitol special privind regiunile în Constituţie, în ceea ce priveşte măcar politicile care vor funcţiona la nivel regional. Am dis-cutat, pe de altă parte, despre sprijinul pe care autorităţile locale îl pot da Forumului constituţional pentru organizarea dezbaterilor teritoriale şi am avea nevoie de sprijin din partea primarilor, prefecţilor, preşedinţilor de consilii judeţene, logistic, în ceea ce priveşte sălile", a declarat Pârvulescu, citat de Mediafax.

El a precizat că un alt subiect de discuţie a vizat limitarea migraţiei politice şi soluţiile care ar putea fi găsite, soluţia propusă de Asociaţia Pro Democraţia fiind aceea a revocării celor care îşi schimbă partidul printr-un referendum în colegiul uninominal.

În ceea ce priveşte opţiunea pentru parlamentul unicameral sau bicameral, el a menţionat că decizia va aparţine Parlamentului, însă ambele variante se vor regăsi în raportul final.

De asemenea, coordonatorul Forumului constituţional a menţionat că raportul final va fi prezentat puţin mai târziu decât termenul stabilit iniţial. "Ceea ce ne propunem noi este ca până în jur de 20 mai să prezentăm un raport pe care, la începutul lunii mai, îl vom dezbate cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, moment în care vom lua de fapt, în funcţie de sfatul celor de la Comisie, deciziile finale şi avem nevoie maxim de zece zile pentru a putea redacta un asemenea raport", a declarat Pârvulescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb