Patrick Young îi explică preşedintelui Sibex de ce a comparat bursa cu o schemă Ponzi

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 ianuarie 2013

Patrick Young îi explică preşedintelui Sibex de ce a comparat bursa cu o schemă Ponzi

După ce preşedintele Sibex, Dan Simionescu, s-a arătat indignat că Patrick Young a comparat bursa din Sibiu cu o schemă Ponzi, acesta a dorit să îi ofere următorul răspuns:

"Am fost uimit de reacţia pe care dl. Simionescu, Preşedintele Sibex, a avut-o în urma interviului meu. Sunt profund surprins de faptul că domnia sa citeşte comentariile mele si în acelaşi timp sunt fericit că publicul meu este acum mult mai numeros. Dar sincer, nu înţeleg de este atât de indignat. La urma urmei, eu sunt un acţionar al Sibex (chiar daca unul mic), care este o afacere ce a înregistrat pierderi importante în 2012. Ar trebui să fiu mulţumit de acest lucru? Categoric nu! După cum îmi amintesc, când am investit în Sibex, afacerea era încă pe profit, iar perspectiva de dezvoltare era mult mai optimistă. În aproape doi ani, am pierdut bani. Eu şi alţi acţionari. Şi cred că toată lumea este nemulţumită de acest fapt. Deci, am tot dreptul să-mi exprim opiniile despre Sibex.

În plus, aş recomanda puţin mai multă atenţie şi înţelegere în lectură, deoarece nu am cunoştinţă să-i fi adus vreo critică directă d-lui Simionescu în interviu. Sibex are acum un nou Consiliu de Administraţie şi, din păcate, chiar dacă un plan de dezvoltare există, acesta este doar unul teoretic până în prezent. Voi fi foarte fericit dacă strategia pe care Sibex o va adopta va fi un succes, însă cred că nu a fost aleasă calea cea mai potrivită. Nu mă voi repeta ... Mi-am exprimat opiniile în ziarul BURSA cu multe alte ocazii. Dar, am observat că sunt suspectat de rele intenţii, iar acest lucru este hilar, deoarece situaţia este următoarea: aveţi de a face cu un potenţial investitor străin activ care ar putea aduce şi alţi investitori, cu scopul de a sprijini afacerea. Cât de rea poate fi această intenţie? Este chiar atât de înfricoşător? Se pare că da...

Pe de altă parte, aş dori să clarific referirea la "schema Ponzi". Întreb în mod retoric, cum a fost managementul d-lui Sima la Sibex? Consider că termenul schema Ponzi nu este nepotrivit pentru acea perioadă. Şi nici nu sunt prima persoană care l-a folosit. Din câte îmi amintesc toţi se refereau la Bursă ca la o schemă Ponzi sub acel management! După plecarea misterioasă a domnului Sima s-a înregistrat un adevărat show mediatic la televiziunile de ştiri şi în ziare, şi mulţi au fost cei care au rostit cuvintele "schema Ponzi" cu referire la ce a făcut acesta.

Este păcat că acum prima reacţie a d-lui Simionescu este să ameninţe cu acţiuni în justiţie când sunt sigur că o discuţie deschisă pe această temă este de preferat, pentru a nu irosi timp şi, cel mai important, banii acţionarilor pe avocaţi... Dar conştientizez că aceste obiceiuri balcanice sunt greu de înţeles pentru un străin ca mine.

Totuşi, Preşedintele Sibex este foarte îndreptăţit să remarce, în ceea ce mă priveşte, relativa lipsa de experienţă în pieţele financiare din România, care se restrânge la perioada Sibex şi la o conferinţă despre care delegaţii din România au afirmat ca este < cea mai bună conferinţă financiară organizată vreodată în România. >.

Experienţa mea profesională de peste 25 ani în pieţele financiare a fost < limitată > la locuri precum Londra, New York şi alte numeroase centre financiare din nordul şi sudul Americii, Europa de Est şi Vest şi toate continentele lumii. Este totuşi corect să afirm că România nu este piaţa în care sa fiu foarte experimentat.

Dar am o voinţă puternică şi voi lupta să acumulez mai multa experienţă şi aici".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Patricule, daca ramaneai la ironiile cu privire la sibex filozof ai fi fost, da sa te dai cocos ca nu esti balcanic si dup'aia sa fii maica tereza care are vointa si vine si ne lumineaza, lasa-ne. ca ne-om descurca si fara inteligenta si experienta ta ce da pe-afara si s-a revarsat de la Londra de ajunse taman aici

    1. Pai tocmai asta e falsule dac. Omul chiar nu e balcanic spre dezamagirea unora. Iar reactia tipic balcanica a avut-o Marrele Alb care manageriaza ferma. Dar adevarul supara.- Desi nu suntem in Balcani, suntem balcanici pana in maduca oaselor. Oameni care fac bisniţă nu afaceri. De fapt caţiva dintre directorasii Sibex au şi atitudine de bişniţari - valutişti...Asa de bine va veti descurca voi, incat v-ati bugetat profit dar sunteti dispusi sa acceptati pierderi. Si dupa a inceput anul, nici banii de salarii nu -i scoateti din tranzactii!!! Mai faceti un pic de marketing cu prietenii...

      Ce adevar ba?e sibexul schemaponzi? Py nu reuseste sa faca diferenta intre sima si bursa!!!!! Marele expert al pietei de capital mondiale!ca nici nu mai stii unde este mai expert.patetic.

      Usor, ca faci apoplexie...Eu cred ca voi astia nu stiti nici ce e aia o figura de stil In cazul de fata "schema ponzi" este o metafora - adica o modalitate prin care se trece de la sensul obișnuit al unui cuvânt la alt sens, prin intermediul unei comparații subînțelese. Mai pe untelesul tau, se pune semnului egalitatii intre doua elemente prin analogie. Stii ce e o analogie?

      Deci baieti, invatati prima data sa cititi si sa scrieti, si apoi dati-va cu parerea.  

      Cat despre diferenta dintre Sima si bursa stii vorba aia "L'etat c'est moi" ...(ma indoiesc sincer ca stii) . 

      Cam asa era pe vremea lui. Asata sigur stii.  

    hai ca ti-ai intregist 'vasta' experienta cu un proces in Romania

    E invazie de aplaudaci sibex pe site...Adica 2 - pentru ca la cat de multi sunt ei - doi inseamna ceva. S-au primit ordine de sus să "combata" mai cu elan...Dar elanul a acam disparut odata cu volumele iar comentariile sunt chiar ridicole.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb