Patru pasarele pietonale vor fi construite în Sectorul 4

A.P.
Comunicate de presă / 1 octombrie 2020

Patru pasarele pietonale vor fi construite în Sectorul 4

În perioada următoare, Primăria Sectorului 4 implementează un proiect ce vizează realizarea a 4 pasaje pietonale în zone extrem de aglomerate din Sectorul 4, anunţă primăria printr-un comunicat de presă.

Astfel, una dintre pasarele va fi construită într-una dintre cele mai aglomerate zone din Sectorul 4, la intersecţia bulevardelor Gheorghe Şincai cu Tineretului. Aceasta va fi cea mai mare pasarelă, cu o lungime de aproximativ 165 de metri, care va permite, pe de o parte, traversarea în siguranţă a pietonilor, ce nu vor mai fi nevoiţi să aştepte la semafor, precum şi fluidizarea circulaţiei maşinilor din zonă şi, implicit, reducerea poluării prin scurtarea timpilor petrecuţi în trafic, pe de altă parte.

Având o formă cilindrică, acoperită cu panouri de sticlă securizată, cu elemente decorative cu rol de umbrire şi cu dotări moderne, pasarela va fi amenajată pe o structură metalică, cu fundaţii şi elemente de susţinere din beton armat, amplasate pe domeniul public, pe lateralele celor două bulevarde pe care le va traversa.

Accesul pietonilor se va face de o parte şi de alta a celor două artere mari de circulaţie, aceştia având la dispoziţie lifturi, cu capacitatea de 13-15 persoane, inclusiv pentru cele cu dizabilităţi locomotorii şi biciclişti, precum şi scări rulante. Pasarela va fi astfel dimensionată încât să respecte gabaritul de trecere al autovehiculelor de 5.5 metri liber.

Aceasta nu va fi singura construcţie de acest gen amenajată în zonă. Pasarela va fi completată de alte două pasaje pietonale, ce urmează a fi construite tot pe bulevardul Tineretului. Una, cu o lungime de 42 de metri, va fi amenajată în apropierea Palatului Naţional al Copiilor, iar cealaltă, cu o lungime de 34 de metri, la intersecţia bulevardului cu strada Vişana. Ambele pasaje, cu o structură metalică, vor fi acoperite şi vor fi dotate cu ascensoare şi scari rulante pentru accesul pietonilor, care se va putea face de o parte şi de alta a străzii principale.

De asemenea, o construcţie similară va fi ridicată şi la intersecţia bulevardului Constantin Brâncoveanu cu Şoseaua Olteniţei, în dreptul staţiei de metrou, tot pentru fluidizarea traficului din zonă, reducerea poluării dar şi pentru sporirea siguranţei rutiere şi pietonale.

Aceste 4 pasarele pietonale, alături de cele două pasaje rutiere pe care le construim în zona Apărătorii Patriei, respectiv Alexandru Obregia cu Turnu Măgurele, fac parte din strategia Primăriei Sectorului 4 de dezvoltare a zonei de sud, ce vizează fluidizarea traficului rutier, reducerea poluării şi acces rapid din centrul Bucureştiului către centura Capitalei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb