Pavelescu: "PNŢCD nu exclude o alianţă de dreapta"

F.A.
Politică / 19 ianuarie 2014

Pavelescu: "PNŢCD nu exclude o alianţă de dreapta"

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a anunţat, ieri, că prima opţiune a partidului este de a avea liste proprii la alegerile europarlamentare, dar nu exclude o alianţă de dreapta, cu condiţia ca aceasta să fie făcută pe baza principiilor lui Corneliu Coposu, transmit surse din presă.

Ţărăniştii au stabilit, la Comitetul Naţional de Conducere (întrunit, sâmbătă, în Poiana Braşov), ca partidul să participe la alegerile europarlamentare sub siglă şi liste proprii, dar nu este exclusă posibilitatea unei alianţe de dreapta cu Forţa Civică (FC), Partidul Mişcarea Populară (PMP) sau PDL.

Aurelian Pavelescu a declarat: "Prima opţiune a partidului este aceea de a merge singur la alegerile europarlamentare din 2014. PNŢCD, în această situaţie, va avea un singur partener: electoratul din România. Oamenii care vor să-şi dea votul pentru valori şi principii tradiţionale. Asta este prima opţiune".

Domnia sa a adăugat că timpul este destul de scurt, iar Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr (FC-PNŢCD) are şanse mici să se înscrie la tribunal până la europarlamentare. A doua opţiune a Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat este o alianţă electorală de dreapta, "dar numai sub rezerva ca această alianţă să se constituie pe baza principiilor şi valorilor promovate de modelul Corneliu Coposu".

Pavelescu a mai spus că deocamdată nu a fost discutată lista de candidaţi, deoarece "mai există şansa unei a doua opţiuni", respectiv formarea unei alianţe, lista urmând a fi definitivată "în câteva săptămâni, până la termenul maxim de 24 martie".

"PNŢCD doreşte o coaliţie largă împotriva USL, aşa cum doreşte o bună parte a electoratului dreptei. Dacă asemenea coaliţie nu s-a făcut până acum, alţii sunt responsabili", a mai afirmat Pavelescu.

De asemenea, prim-vicepreşedintele ţărănist, Vlad Moisescu, a arătat că ar fi mai bine ca partidul "să meargă pe picioarele lui" la alegerile europarlamentare, adăugând că votul românilor ar trebui apărat în cazul "acelei tentative de fraudă pe care USL vrea să o facă, de a ţine urnele deschise o noapte, dacă se va întâmpla să fie două zile de vot. În acest caz, discuţiile cu PDL şi alte partide vor avea şi această conotaţie".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb