PC: Ministerul Sănătăţii se face vinovat de acte care aduc atingere siguranţei naţionale prin distrugerea Institutului Cantacuzino

C.P.
Politică #Sănătate / 3 iunie 2010

Institutul Cantacuzino este ţinta unei distrugeri deliberate care aduce atingere interesului naţional, arată un comunicat al Partidului Conservator.

Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC consideră că Ministerul Sănătăţii se face vinovat de acte care aduc atingere siguranţei naţionale prin distrugerea Institutului Cantacuzino.

Consecinţele opririi producţiei de vaccinuri a Institutului este cumpărarea acestora de pe piaţa externă la un preţ mult mai ridicat, dar şi riscul ca populaţia României să rămână descoperită în caz de pandemie, precizează comunicatul.

Conservatorii explică: "Conform raportului Corpului de Control al Guvernului din 17 mai 2010, sistarea producţiei româneşti de vaccinuri a privat populaţia infantilă de profilaxia împotriva tuberculozei, datorită lipsei vaccinului BCG. Raportul a fost îngropat în sertar, iar dezastrul distrugerii Institutului şi a viitorului copiilor României a continuat. În 2010, din cauza lipsei modernizării liniei de fabricaţie, timp de aproape trei luni, peste 43.000 de copii născuţi în România nu au mai fost imunizaţi împotriva tuberculozei. Este un atac nemaiauzit la siguranţa populaţiei!

În plus, importurile din acest vaccin duc şi la creşterea costurilor de achiziţie, existând, în plus, posibilitatea ca vaccinurile de import să nu asigure o protecţie eficientă sau să producă reacţii adverse importante, nefiind adaptate profiului imunitar al populaţiei noastre.

Solicităm instituţiilor statului să ia măsurile necesare de identificare şi pedepsire a vinovaţilor de atacul la sănătatea a zeci de mii de copii. Solicităm de asemenea Ministerului Sănătăţii să facă demersurile necesare pentru modernizarea Institutului şi pentru repunerea în funcţiune la capacitate maximă a acestei instituţii. "

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb