PE PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ Autorităţile vamale din România şi Republica Moldova dispun măsuri comune pentru fluidizarea traficului de mărfuri şi călători la frontieră

G.U.
Miscellanea / 23 decembrie 2021

Autorităţile vamale din România şi Republica Moldova dispun măsuri comune pentru fluidizarea traficului de mărfuri şi călători la frontieră

În data de 22 decembrie a.c., a avut loc la Bucureşti o şedinţă de lucru a conducătorilor autorităţilor vamale din România şi Republica Moldova, în care au fost discutate aspecte ale dezvoltării cooperării viitoare dintre cele două state, în domeniul vamal, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei. Autoritatea Vamală Română a fost reprezentată de către domnul Bogdan Lari Mihei, preşedinte, iar Republica Moldova de domnul Igor Talmazan, director al Serviciului Vamal. Reprezentanţii celor două state au agreat o serie de acţiuni comune pentru perioada imediat următoare. Astfel, pentru perioada Sărbătorilor de iarnă, vor fi intensificate eforturile comune pentru fluidizarea traficului de mărfuri şi călători, inclusiv cu implicarea celorlalte autorităţi cu atribuţii de control la frontieră.

Potrivit sursei citate, ambele autorităţi vor suplimenta numărul de funcţionari vamali din frontieră, vor utiliza toate pistele de control disponibile pentru accelerarea fluxului de mărfuri şi călători, atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire, şi îşi vor sincroniza aceste activităţi cu cele ale structurilor teritoriale ale Poliţiilor de frontieră. Ţinând cont de situaţia pandemică generată de răspândirea virusului SARS CoV-2, se vor intensifica şi măsurile sanitare de protecţie a funcţionarilor vamali şi a participanţilor la traficul transfrontalier, inclusiv prin asigurarea necesarului de dezinfectanţi, măşti şi mănuşi pentru a fi utilizate în activitatea zilnică.

În acelaşi timp, va fi intensificată şi activitatea Echipelor Mobile, care asigură cea de-a doua linie de control pe teritoriile ambelor state, în vederea prevenirii şi combaterii fraudelor vamale.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, conducătorii ambelor administraţii vamale au subliniat importanţa consolidării cooperării bilaterale între posturile şi birourile vamale de frontieră corespondente, în special în cadrul grupurilor comune de analiză de risc, constituite la nivel local, se precizează în comunicat.

Părţile au mai convenit să actualizeze Planul de cooperare vamală bilaterală cu noi propuneri, fiind remarcată necesitatea intensificării colaborării pentru implementarea unor proiecte iniţiate la nivelul UE.

Totodată, Autoritatea Vamală din Romania şi Serviciul Vamal al Republicii Moldova şi-au manifestat disponibilitatea de a fi organizate vizite de studiu pe teme vamale de interes comun.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb