Pensiile agricultorilor vor fi majorate din septembrie

Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 20 iulie 2005

Guvernul a decis majorarea pensiilor agricultorilor începînd cu luna septembrie 2005, măsură ce are în vedere eliminarea discrepanţelor dintre cuantumurile pensiilor calculate pe baza legislaţiei din fostul sistem al asigurărilor sociale pentru agricultori (anterior anului 2001) şi cele calculate pe baza legislaţiei actuale.

De asemenea, se are în vedere eliminarea inegalităţilor de tratament generate de OUG nr. 76/2003, care a stabilit dublarea pensiilor agricultorilor stabilite pînă la 1 aprilie 2001, informează un comunicat difuzat marţi de Biroul de presă al Guvernului.

Astfel, începînd cu 1 septembrie 2005 vor fi majorate cu 10% punctajele medii anuale obţinute prin valorificarea, potrivit legii, a fiecărui an util realizat în cadrul fostelor unităţi agricole cooperatiste; a fiecărui an de contribuţie realizat de ţăranii cu gospodărie individuală din zonele necooperativizate pînă la data intrării în vigoare a Legii nr. 80/1992 privind pensiile şi alte drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor; a perioadelor de contribuţie realizate, conform acestei legi, după data de 29 iulie 1992 şi pînă la data de 1 aprilie 2001.

Majorarea se va aplica pentru persoanele ale căror drepturi de pensie, cuvenite sau aflate în plată, s-au deschis anterior datei de 1 aprilie 2001, precum şi celor ale căror drepturi s-au des-chis în perioada 1 aprilie 2001 - 31 august 2005.

Prevederile Hotărîrii se aplică şi în cazul drepturilor de pensie care se deschid începînd cu 1 septembrie 2005.

De aceste prevederi beneficiază şi persoanele ale căror pensii vor fi recalculate potrivit OUG nr. 4/2005. În cazul pensiilor recalculate în primele trei etape de recalculare, sumele rezultate ca urmare a majorării se vor achita începînd cu luna septembrie. Pentru pensiile care se vor recalcula în cadrul celei de-a patra etape de recalculare, luna în care vor fi achitate sumele cores-punzătoare majorării va fi stabilită de Guvern. Sumele rezultate în urma aplicării acestei majorări vor fi suportate de la bugetul de stat. Efortul financiar suplimentar lunar estimat este de circa 12,3 milioane RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb