PENTRU 10.000 DE CONSUMATORI DIN MUNICIPIUL IAŞI, Delgaz Grid a început lucrările de contorizare inteligentă a consumului de electricitate

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 30 ianuarie 2020

Delgaz Grid a început lucrările de contorizare inteligentă a consumului de electricitate

Investiţia aferentă acestui proiect depăşeşte 45 milioane lei

Delgaz Grid a început lucrările de contorizare inteligentă pentru peste 10.000 de consumatori de energie electrică din municipiul Iaşi, iar investiţia depăşeşte 45 milioane lei, a anunţat, ieri, compania, prin intermediul unui comunicat de presă.

Comunicatul citat notează: "În cadrul proiectului vor fi montate peste 10.000 de contoare inteligente (SMART) la consumatori din cartierul Nicolina II din municipiul Iaşi, iar reţeaua de distribuţie de joasă tensiune aferentă va fi reabilitată prin înlocuirea a 8,8 km de cabluri şi a peste 1.800 de tablouri electrice (firide). În acelaşi timp, vor fi implementate infrastructura hardware şi aplicaţiile software necesare funcţionării sistemului de măsurare inteligent".

Compania a transmis că investiţia este cofinanţată cu peste 19 milioane lei din Fondul European de Dezvoltare Regională (prin POIM 2014-2020, Axa Prioritară 6: Promovarea energiei curate şi eficienţei energetice în vederea susţinerii unei economii cu emisii scăzute de carbon), cu aproximativ 3,4 milioane lei de la bugetul naţional, contribuţia Delgaz Grid fiind de peste 22 milioane lei.

Csulak Ferenc, director general al Delgaz Grid, a precizat că acesta este cel mai important proiect pe care îl des­făşoară compania la acest moment.

Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice sunt prioritare pentru Delgaz Grid, iar posibilitatea accesării de fonduri europene reprezintă o oportunitate de suplimentare a fondurilor proprii de investiţii, în beneficiul clienţilor, a mai arătat compania, adăugând că, începând din anul 2012 au fost implementate cu succes patru proiecte cu finanţare europeană, altele cinci fiind în derulare, vizând continuarea investiţiilor în modernizarea reţelei de electricitate, montarea contorizării inteligente, formarea resurselor umane şi securitatea cibernetică a sistemului de distribuţie.

Delgaz Grid, compania de distribuţie din cadrul grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de circa 22.650 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.500 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb