PENTRU 2009, "Bit Solutions" şi-a propus o creştere de 30% a cifrei de afaceri

Cosmina Capalău
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 iunie 2009

Florin Scarlat, Director General "Bit Solutions": "Din păcate, a fost nevoie de un astfel de context economic pentru ca managerii companiilor să devină conştienţi de beneficiile externalizării serviciilor IT".

Florin Scarlat, Director General "Bit Solutions": "Din păcate, a fost nevoie de un astfel de context economic pentru ca managerii companiilor să devină conştienţi de beneficiile externalizării serviciilor IT".

Domnul Florin Scarlat, Directorul General al companiei de consultanţă şi outsourcing IT "Bit Solutions", ne-a acordat un interviu în care ne-a prezentat aşteptările sale în ceea ce priveşte evoluţia companiei în acest an, precum şi previziunile referitoare la piaţa de profil, într-un 2009 afectat de criză.

(Interviu cu domnul Florin Scarlat, Director General "Bit Solutions")

Reporter: Ce obiective aveţi pentru acest an şi cum v-aţi propus să le atingeţi?

Florin Scarlat: "Bit Solutions" îşi propune ca în acest an să aibă o creştere a cifrei de afaceri cu cel puţin 30% şi o mărire a portofoliului de clienţi cu cel puţin 20%, prin accesarea unor fonduri europene şi derularea unei campanii de marketing. De asemenea, se doreşte implementarea unui program complex de dezvoltare a echipei de experţi prin programe de training tehnic şi de customer service în vederea îmbunătăţirii calităţii serviciilor. Nu în ultimul rând, "Bit Solutions" îşi propune să facă mai cunoscute beneficiile outsourcing-ului IT prin participarea la diverse evenimente de profil.

Reporter: În ceea ce priveşte cifrele, ce aşteptări aveţi pentru acest an?

Florin Scarlat: Mizând pe cererea constantă pentru serviciile de consultanţă şi outsourcing şi pe faptul că actualul context economic sus­ţine dezvoltarea acestor servicii, mă aştept la o creştere de 25-30% a cifrei de afaceri a "Bit Solutions", până la 2,4 milioane de lei.

Vorbind despre piaţa de profil, toa­te studiile întreprinse relevă faptul că vor exista creşteri şi în acest an. Este adevărat că nu putem vorbi des­pre aceeaşi dinamică din ultimii cinci ani, când valoarea pieţei s-a dublat, însă serviciile IT vor cunoaşte şi în 2009 un avânt de aproximativ 16%.

Reporter: Care este cel mai optimist scenariu pentru "Bit Solutions", în 2009? Dar cel mai pesimist?

Florin Scarlat: Cel mai optimist scenariu pentru "Bit Solutions" pentru anul 2009 ar fi să îşi mărească portofoliul de clienţi cu 50% şi să îşi crească cifra de afaceri cu minim 30%. Cel mai pesimist scenariu ar fi ca cifra de afaceri să rămână aproximativ aceeaşi ca în anul precedent, iar portofoliul de clienţi să nu creas­că cu mai mult de 10%.

Reporter: Pe ce categorie de servicii mizaţi, în principal, în acest an, şi care ar fi motivaţia pentru această estimare?

Florin Scarlat: În acest an mizăm pe serviciile de outsourcing IT şi pe cele de audit şi consultanţă IT, dat fiind faptul că managerii firmelor din România au început să conştientizeze nevoia colaborării cu o companie profesionistă din acest domeniu.

Reporter: Pentru realizarea de investiţii în viitorul apropiat, luaţi în considerare elaborarea de proiecte şi depunerea lor în vederea accesării de fonduri europene, în condiţiile în care pentru sectorul IT&C, sumele disponibile sunt des­tul de generoase?

Florin Scarlat: Până la ora actuală am accesat fondurile BAS şi am derulat un proiect de marketing. Pe viitor dorim să accesăm şi alte fonduri europene. Vom dezvălui proiectele pe care dorim să le derulăm cu ajutorul acestor finanţări de îndată ce se vor concretiza.

Reporter: Care este calendarul inves­tiţional planificat pentru anul în curs? Criza economică ar putea constitui un factor de influenţă asupra acestuia? Dacă da, din ce punct de vedere?

Florin Scarlat: Pentru anul 2009 am plănuit să investim mai mult în specializarea angajaţilor noştri. Criza economică nu va constitui un factor de influenţă asupra acestui plan pentru că ţinem foarte mult la performanţă.

Reporter: Cum vedeţi evoluţia pieţei de profil în acest an, pe fondul crizei economice?

Florin Scarlat: După cum am afirmat anterior, piaţa serviciilor IT îşi va continua creşterea şi în acest an, chiar dacă mai temperat. La o evoluţie constantă, piaţa româneas­că ar putea depăşi valoarea de 500 de milioane de dolari în acest an.

Reporter: Deşi este un serviciu relativ recent pe piaţa românească, outsourcing-ul cunoaşte creştere chiar şi în această perioadă de criză. Cum aţi explica dumneavoastră acest lucru?

Florin Scarlat: Creşterea este determinată de mai mulţi factori. În primul rând, din cauza necesităţii de reducere a costurilor per companie, pe fondul crizei, tot mai mulţi manageri au fost forţaţi să caute soluţii de eficientizare a cheltuielilor, iar outsourcing-ul este una dintre aceste soluţii. În funcţie de dimensiunile companiei, prin outsourcing se pot economisi de la câteva sute de euro până la câteva mii de euro. Din păcate, a fost nevoie de un astfel de context economic pentru ca managerii companiilor să devină conştienţi de beneficiile externalizării serviciilor IT.

Alţi factori care conduc la dezvoltarea acestui segment sunt scăderea investiţiilor în echipamente IT, ceea ce înseamnă că organizaţiile apelează la firmele de outsourcing care le oferă totul "de-a gata", într-un pachet complet de servicii, dar şi faptul că din punct de vedere al preţurilor, România este o destinaţie de outsourcing atractivă şi competitivă. Multe companii internaţionale preferă ţări ca India, România sau Bulgaria pentru externalizarea serviciilor, datorită preţurilor reduse şi bunei pregătiri a specialiştilor de aici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb