PENTRU ACEST AN Enel şi-a revizuit în creştere obiectivele financiare

C.P.
Companii #Energie / 28 iulie 2016

Enel a revizuit în creştere obiectivele financiare ale companiei pentru anul 2016, prezentate în Planul strategic al Grupului 2016-2019, ţinând cont de rezultatele din prima jumătate a anului 2016 şi de rezultatele previziunilor pentru cea de-a doua jumătate a anului, au anunţat, astăzi, reprezentanţii grupului.

Francesco Starace, director general executiv al Enel, a declarat: "Am înregistrat rezultate importante în prima jumătate a anului, iar pieţele din Italia şi America Latină au prezentat un progres pozitiv, în ciuda unor condiţii macroeconomice dificile. De asemenea, am făcut paşi importanţi în realizarea planului nostru strategic, în special în domeniul managementului activ al portofoliului, unde am finalizat acum cesiuni de peste 4 miliarde de euro, atingând 70% din obiectivul pe cinci ani. Afacerea noastră în domeniul energiilor regenerabile continuă să obţină contracte şi avem proiecte importante în dezvoltare. Aşteptăm cu nerăbdare cea de-a doua jumătate a anului, iar această performanţă sporeşte încrederea noastră cu privire la rezultatele pentru sfârşitul anului şi, în consecinţă, modificăm pozitiv obiectivele anuale".

Comunicatul Enel arată că veniturile grupului s-au ridicat la peste 34 miliarde de euro, în prima jumătate a acestui an, în scădere cu 9,3% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2015.

"Declinul reflectă scăderea veniturilor din vânzările de energie electrică pe pieţele mature, activitatea de tranzacţionare redusă, efectul negativ al schimbului valutar şi un impact mai redus al elemente extraordinare", subliniază reprezentanţii companiei.

Profitul net al grupului a fost de 1,83 miliarde euro, în creştere uşoară de la an la an, în timp ce datoria financiară se ridică la 38 miliarde euro, înregistrând o creştere datorată investiţiilor mai mari în perioadă şi plăţii dividendelor.

Profitul curent al grupului, în prima jumătate a anului 2016, s-a ridicat la 1,7 miliarde euro, în creştere cu 138 milioane de euro (+8,6%) faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015.

"Poziţia financiară arată un nivel al capitalului investit net, la data de 30 iunie 2016, de 90,78 miliarde euro", subliniază comunicatul companiei.

Cheltuielile de capital în prima jumătate a anului 2016 au crescut cu 628 milioane de euro faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015, în special ca urmare a Diviziei Energie Regenerabile (+79,0%).

Cifra nu include investiţiile referitoare la unităţile clasificate drept "deţinute spre vânzare", egale cu 249 milioane de euro.

Vânzările de electricitate în prima jumătate a anului 2016 au crescut cu 3,3 TWh faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut. Mai exact, această creştere reflectă cantităţile mai mari vândute în Italia (+3,7 TWh) şi America Latină (+0,6 TWh); vânzări mai scăzute în Franţa (-0,8 TWh); vânzările de gaze naturale au crescut cu 0,4 miliarde de mc comparativ cu prima jumătate a anului 2015, în special în Spania.

Electricitatea netă generată de Enel în prima jumătate a anului 2016 a scăzut cu 11,4 TWh faţă de perioada corespunzătoare a anului 2015, din cauza unui declin al generării în Italia (-4,9 TWh) şi celelalte ţări (-6,5 TWh).

La 30 iunie 2016, angajaţii Grupului Enel numărau 66.666 (67.914 la 31 decembrie, 2015). Această scădere de 1.248 este în întregime atribuită soldului net al noilor angajări şi terminărilor de contracte în perioadă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb