Eficienţa energetică poate avea un impact puternic asupra profitului

A consemnat Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 28 august

Decarbonizarea şi eficienţa energetică sunt acum principalele obiective pentru majoritatea companiilor din Europa, implicit şi din România, este de părere Petr Hermann, Preşedintele Clusterului Schneider Electric pentru Europa de Sud-Est.

Decarbonizarea şi eficienţa energetică sunt acum principalele obiective pentru majoritatea companiilor din Europa, implicit şi din România, este de părere Petr Hermann, Preşedintele Clusterului Schneider Electric pentru Europa de Sud-Est.

(Interviu cu Petr Hermann, Preşedintele Clusterului Schneider Electric pentru Europa de Sud-Est)

Petr Hermann, Preşedintele Clusterului Schneider Electric pentru Europa de Sud-Est, aduce o perspectivă regională asupra cerinţelor ESG şi a modului în care companiile de toate dimensiunile le abordează. Acesta apreciază, într-un interviu, că Schneider Electric poate susţine oricând companiile pe calea către sustenabilitate, prin oferta sa - de la managementul energiei şi soluţii de automatizare industrială până la software şi servicii.

Reporter: Vedem din ce în ce mai multe companii care se concentrează acum pe sustenabilitate, date fiind cerinţele ESG. Cum influenţează acest lucru dezvoltarea business-ului Schneider Electric?

Petr Hermann: Angajamentul Schneider Electric faţă de sustenabilitate are rădăcini adânci. Încă din 2005 am început să urmărim impactul nostru atât asupra oamenilor, cât şi asupra planetei. De-a lungul anilor, sustenabilitatea a devenit parte integrantă a scopului, misiunii şi activităţilor noastre. Suntem foarte mândri să fim recunoscuţi ca lider în dezvoltarea durabilă de către diverse organizaţii, cel mai recent primind titlul de cea mai sustenabilă companie din lume din partea revistei Time şi a Statista. Programul nostru Schneider Sustainability Impact (SSI), care prezintă obiective clare pe termen lung, ne ghidează şi ne evaluează evoluţia către îndeplinirea obiectivelor noastre globale de sustenabilitate pentru 2021-2025, în conformitate cu Obiectivele de dezvoltare durabilă ale Naţiunilor Unite. Acest program cuprinde aspecte de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG). O realizare semnificativă este aceea că venim în ajutorul clienţilor noştri care urmăresc reducerea emisiilor de carbon şi avem ca rezultat peste 600 de milioane de tone de CO2 economisite şi evitate, începând cu 2018.

Decarbonizarea şi eficienţa energetică sunt acum principalele obiective pentru majoritatea companiilor din Europa, implicit şi din România, şi deja de ani de zile le ajutăm să-şi atingă obiectivele. Soluţiile noastre susţin organizaţiile pe tot parcursul lor în direcţia sustenabilităţii, de la evaluări preliminare ale amprentei lor de carbon, până la asistenţă pentru optimizarea utilizării mixului lor energetic, pentru ameliorarea eficienţei operaţionale şi mentenanţă predictivă. Unul dintre aspectele care ne diferenţiază este faptul că acoperim ambele părţi ale ecuaţiei energetice: atât furnizarea de energie, cât şi consumul. Asta ne ajută să putem oferi soluţii care facilitează integrarea surselor de energie curată şi contribuie la decarbonizare - de la soluţii de tip smart grid, control avansat ale microreţelelor, până la sisteme de stocare a energiei. Tehnologia noastră disponibilă permite integrarea eficientă a surselor de energie regenerabilă, cum ar fi energia solară şi eoliană, în reţea, optimizând utilizarea acestora şi asigurând stabilitatea reţelei.

Pe partea de consum de energie, ne ajutăm clienţii să atingă un grad mai mare de eficienţă. Soluţiile noastre de automatizare şi management al energiei sunt concepute pentru a optimiza consumul de energie şi a spori eficienţa operaţională. Pe această parte, oferim sisteme inteligente de management al clădirilor, tehnologii de automatizare industrială eficiente din punct de vedere energetic şi software avansat de management al energiei. Folosind toate aceste tehnologii, companiile şi persoanele fizice îşi pot monitoriza, controla şi optimiza utilizarea energiei în timp real, ceea ce duce la economii semnificative de energie şi la reducerea impactului asupra mediului. În plus, permitem o mai bună electrificare (de exemplu, cu infrastructura noastră de încărcare a vehiculelor electrice), vizualizarea consumului de energie, iar la asta adăugăm o gamă largă de servicii, care îi ajută pe clienţii în evoluţia lor către decarbonizare.

Reporter: Cum poate Schneider Electric România să valorifice această conjunctură - accentul sporit pe sustenabilitate şi pe ESG în general?

Petr Hermann: Avem o organizaţie foarte puternică şi capabilă în România, cu o istorie de peste 25 de ani. Subsidiara noastră de aici nu numai că gestionează proiecte de mare anvergură pentru companii şi organizaţii locale şi internaţionale, dar coordonează şi operaţiunile din Moldova şi Armenia. Ca lider global în tehnologie industrială, aducem în aceste ţări expertiza noastră în electrificare, automatizare şi digitalizare pe toate segmentele de piaţă - de la industrie şi infrastructură, la centre de date, clădiri comerciale şi rezidenţiale.

Gama noastră largă de produse, software şi servicii conectate, reunite sub numele EcoStruxure, permite deja unui număr mare de companii româneşti să îşi optimizeze consumul de energie, să reducă cheltuielile operaţionale şi să minimizeze impactul asupra mediului. Cu tehnologiile noastre, organizaţiile îşi pot monitoriza, controla şi optimiza utilizarea energiei, îşi pot digitiza şi automatiza în continuare operaţiunile şi, prin urmare, îşi pot îmbunătăţi performanţa în materie de durabilitate.

Reporter: Aveţi asemenea proiecte pe piaţa din România pe care le puteţi menţiona?

Petr Hermann: Echipa noastră din România contribuie la multe proiecte importante din ţară. Dintre acestea, aş putea menţiona implicarea noastră în modernizarea spitalelor, proiecte din zona serviciilor de apă potabilă şi epurare a apelor uzate, precum şi din zona de retail. Bineînţeles că proiectele sunt mult mai multe, dar aceste trei segmente au fost foarte active în ultima perioadă.

Instituţiile de sănătate din România - în special cele publice - au avut o nevoie critică de modernizare a soluţiilor de distribuţie a energiei. Multe dintre acestea au început colaborarea cu noi cu cerinţe de bază, de modernizare, pentru ca apoi să solicite soluţii mai avansate, realizând cât de important este să dispună de siguranţă şi fiabilitate electrică într-o instituţie medicală. Recent, la Spitalul de Stat Urziceni, am implementat o soluţie complet integrată, de la tablouri de distribuţie inteligente la senzori şi monitorizare de la distanţă, pentru ca operaţiunile lor critice să se deruleze în siguranţă. Acest proiect demonstrează beneficiile clare ale produselor şi tehnologiilor noastre.

În domeniul epurării apei, am lucrat cu mai multe companii, în diverse oraşe din România. Deoarece eficienţa energetică demonstrează un impact pozitiv asupra rezultatelor financiare şi ajută companiile să-şi atingă obiectivele de sustenabilitate, parteneriatele noastre locale cu jucători importanţi, cum ar fi Veolia, continuă să se extindă şi să devină mai complexe. Cel mai recent proiect al nostru cu ei a implicat modernizarea sistemului de automatizare Schneider Electric vechi de peste două decenii. Sistemele de monitorizare şi control şi componentele aferente au fost înlocuite cu unele de ultimă generaţie, integrate într-un cadru avansat de siguranţă. Acest lucru s-a făcut pentru a preveni avariile care, în domeniul utilităţilor, sunt greu de rezolvat în timp util.

Nu în ultimul rând, mari retaileri din România au implementat soluţii de eficienţă energetică şi management al clădirilor în ultima vreme -, fie în magazine de dimensiuni mari, fie în centrele lor logistice. În astfel de proiecte, ne-am putut etala pe deplin expertiza, îmbunătăţind nu numai eficienţa operaţională şi energetică, ci şi experienţa clienţilor.

Reporter: Mulţumesc!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb