ZIARUL BURSA

28 august
Ediţia din 28.08.2024
La finele lunii iulie, activele nete ale fondurilor de pensii private din ţara noastră erau de 152,3 miliarde lei, valoarea medie a contului fiind de aproape 17.000 lei. Din cele peste 152 de miliarde, doar 5,4 miliarde reprezentau activele fondurilor de pensii facultative (Pilon III), în vreme ce valoarea medie a contului era de circa 7.000 de lei, conform datelor disponibile pe site-ul desprepensiiprivate.ro.

Ce randamente au avut fondurile Pilon II în primele şapte luni ale anului?

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 28 august

Adrian Mitroi, CFA: "Decizia de alocare este hotărâtoare asupra performanţei investiţionale; fondurile de pensii private sunt constrânse de limitele de alocare impuse prin lege" 

Analistul Aurelian Dochia: "Performanţa bună a fondurilor de pensii reprezintă un motiv de protecţie, prin care pot demonstra oricând că au rezultate care să le justifice existenţa"

Rentabilitatea anualizată a sistemului de pensii private din ţara noastră s-a ridicat la 8,68%, din mai 2008 până în iunie acest an, superioară ratei inflaţiei de 4,5%, conform ASF

Războiul nu rezolvă nimic, niciodată

Cornel CodiţăEditorial / 28 august

Cornel Codiţă

Nouă sute de zile şi nopţi de distrugere, oameni aruncaţi brutal în braţele morţii de stăpînii statelor moderne, adevăraţi proprietari de sclavi cu drept de viaţă şi de moarte asupra supuşilor lor.

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a emis un "SOS" climatic global. Summit-ul Insulelor din Pacific organizat de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a adus în prim-plan una dintre cele mai acute probleme cu care se confruntă umanitatea: creşterea rapidă a nivelului mării şi impactul devastator asupra insulelor din Pacific. (Sursa foto: facebook / United Nations)

"SOS" Climatic lansat de ONU

Octavian DanMiscellanea / 28 august

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a tras un semnal de alarmă legat de problemele majore cu care se confruntă planeta.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
 În zeci de oraşe din centrul Siciliei, apa este raţionalizată, iar cetăţenii sunt nevoiţi să se bazeze pe apa livrată cu cisterne, care poate costa familiile şi firmele până la 300 de euro pe lună.

Efectele secetei: specula cu apă

O.D.Miscellanea / 28 august

Seceta severă care afectează insula italiană Sicilia a atins cote critice, lăsând mulţi locuitori din oraşul Caltanissetta fără apă la robinet de peste două luni. Într-o situaţie care aminteşte mai degrabă de dificultăţile din ţările în curs de...

Daniel Boţa, organizatorul principal al expoziţiei, a subliniat că evenimentul este conceput pentru a aduce consumatorii în contact direct cu produsul, oferind o experienţă concretă şi palpabilă. "Este un altfel de eveniment, unul tangibil, concret, în care fiecare să aleagă ce soi de strugure e mai potrivit pentru personalitatea lui," a declarat Boţa în cadrul unei conferinţe de presă.

Expoziţie unică dedicată strugurilor

O.D.Miscellanea / 28 august

Strugurii sunt vedetele fiecărei toamne. În perioada 30-31 august, comuna Sânmartin va găzdui un eveniment deosebit dedicat strugurilor de masă şi de vin, oferind publicului şansa de a descoperi şi gusta peste 50 de soiuri nobile. Expoziţia este...

În România, din cele 1.033 decese prin înec raportate în anul 2021, un număr de 700 au fost bărbaţi şi 333 femei.

Top tragic - campioni la înec

O.D.Miscellanea / 28 august

Ţara noastră conduce detaşat un top...tragic. România este de departe pe primul loc în Uniunea Europeană când vine vorba despre decesele prin înec, în condiţiile în care, în anul 2021, aproximativ 21% dintre toate victimele acestui gen de...

Smithfield Foods şi Morliny Foods, cunoscute anterior sub denumirea de Smithfield Europe, furnizează carne şi produse din carne de porc şi pasăre de la operaţiunile sale din Polonia, România, Slovacia, Ungaria, Spania şi Marea Britanie.

Smithfield Foods se separă de operaţiunile europene

V.R.Internaţional / 28 august

Compania americană Smithfield Foods Inc., cel mai mare producător mondial de carne de porc, a anunţat ieri că se va separa de operaţiunile sale europene, Smithfield Foods şi Morliny Foods, care vor rămâne totuşi subsidiare ale WH Group, potrivit...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4554
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2631
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8967
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4383

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo