PENTRU COMBATEREA PROGRAMELOR CASA VERDE ŞI CASA VERDE PLUS EcoHORNET reduce costurile echipamentelor sale

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 17 august 2016

Societatea ecoHORNET, care produce echipamente pe bază de biomasă peletizată, a lansat, ieri, programul "Casa Verde & EcoHORNET", anunţă un comunicat remis redacţiei.

Compania, care s-a dotat de curând cu maşini şi utilaje noi, reducând costurile de producţie, acordă subvenţii pentru echipamentele sale vândute în mod direct, diminuând costul pe produs.

Conform comunicatului citat, ecoHORNET este sprijinit de Patronatul Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM) în derularea acestui program.

Societatea anunţă că a decis să acorde subvenţii începând cu data de 1 septembrie pentru următoarele categorii de utilizatori: persoane fizice cu cetăţenie română, asociaţii de locatari constituite pe teritoriul României, societăţi comerciale cu capital privat românesc, instituţii publice, unităţi administrativ-teritoriale, ferme agricole cu capital privat românesc etc.

Inscrierile se primesc în limita capacităţilor de producţie.

ecoHORNET propune Consiliilor Judeţene şi Unităţilor Administrativ Teritoriale să mobilizeze firme de profil din teritoriu, care pot prelua lucrări de confecţii şi prelucrări metalice, confecţii de subansamble, dar şi ansamblări de echipamente, pentru a-şi mări capacitatea de fabricare şi pentru a-şi onora comenzile din judeţ.

"Pentru proiecte semnificative, începând cu blocuri de locuinţe cu minim zece apartamente, membrii PIAROM oferă asistenţă şi consultanţă pentru finanţare şi garantare, inclusiv pentru firmele care vor oferi servicii energetice (IMM-uri)", anunţă comunicatul.

Acesta menţionează că pentru proiecte mari (de minim 1000 de apartamente), PIAROM va susţine potenţialii investitori în obţinerea de finanţare din partea Băncii Mondiale, BERD etc., instituţii care sprijină constant proiectele de eficientă energetică şi reducerea emisiilor poluante produse de sistemele clasice de încălzire.

"Decizia a fost luată pentru diminuarea efectelelor discriminării pentru cetăţenii României, create prin aplicarea programului Casa Verde, care subvenţionează din bani publici, banii cetăţenilor, doar pe primii veniţi, fără a stabili criterii de performanţă privind depoluarea zonelor grav poluate, eficientizarea clădirilor cu consumurile cele mai mari de energie şi poluante. Nu are în vedere faptul că această investiţie (subvenţie) trebuie să dezvolte economia românească şi să creeze locuri de muncă", conform sursei citate.

Printre altele, comunicatul precizează: "Se subvenţionează cu bani din fondul de mediu creşterea eficienţei energetice a clădirilor cu o treaptă, de la clasa B la clasa A. (...) Se subvenţionează cu bani din fondul de mediu, cu 6.000 lei (100%) instalarea de panouri solare, asta doar pentru cei mai iuţi, adică primilor înscrişi. (...) A fost exclusă de la subvenţii singura sursă care aduce populaţiei planetei siguranţă şi independenţă energetică - biomasa, centralele pe peleţi".

Reprezentanţii PIAROM spun că aşteaptă să se subvenţioneze echipamente cu eficienţă maximă, emisii minime, care să evite arderea lemnului, să depolueze solul, apa şi aerul, să oprească defrişarea pădurilor, să stopeze sărăcia energetică a populaţiei, să creeze locuri de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb