PENTRU CUPA MONDIALĂ 2018, Rusia vrea investiţii de 157 miliarde dolari în linii feroviare de mare viteză

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 5 iunie 2013

Russian Railways, compania feroviară naţională din Rusia, a planificat investiţii de 157 miliarde de dolari în construcţia de căi ferate de mare viteză, în cadrul pregătirilor pentru Cupa Mondială de Fotbal din anul 2018, transmite Bloomberg.

"Construirea liniilor de mare viteză este o direcţie nouă pentru dezvoltarea economiei", a declarat directorul general al Russian Railways, Vladimir Yakunin, într-un interviu acordat la Soci, unde vor fi găzduite Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014.

Potrivit Mediafax, ambiţiile Rusiei de a găzdui aceste evenimente sportive majore au determinat guvernul să deruleze investiţii masive pentru extinderea şi modernizarea infrastructurii de transporturi. Rusia nu are în prezent nicio linie feroviară de mare viteză, în timp ce Japonia a introdus primul astfel de serviciu în anii "60, subliniază compania rusă de stat.

Russian Railways vrea să introducă linii de mare viteză pe rute care lea-gă Moscova de Sankt Petersburg, Soci şi Kazan, cu extensii către Ekaterinburg. Compania încearcă să pornească lucrările astfel încât să poa-tă conecta la timp 4 dintre cele 11 stadioane pregătite pentru Cupa Mondială din 2018. "Dacă totul va merge conform planurilor, am putea termina la timp pentru Cupa Mondială", a afirmat Yakunin.

Russian Railways speră să primească finanţare de 16 miliarde ruble (500 milioane de dolari) de la stat pentru a începe lucrările la proiectul-pilot Moscova - Kazan. Construcţia ar urma să înceapă în 2014-2015, potrivit lui Yakunin.

Cu o lungime de 800 kilometri, linia de mare viteză Moscova - Kazan va costa aproximativ 928 miliarde ruble (29 miliarde de dolari) şi va reduce călătoria la 3 ore şi jumătate, de la 11 ore şi jumătate în prezent, potrivit afirmaţiilor recente ale oficialilor ruşi.

Yakunin estimează că 70% din proiect ar trebui finanţat de stat, iar restul de către Russian Railways şi investitori privaţi. Planurile au atras interesul unor companii străine mari, precum Siemens şi Alstom, potrivit executivului rus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb