PENTRU VÂNZAREA PARTICIPAŢIEI ÎN PROIECTUL NEPTUN DEEP ExxonMobil, în discuţii cu Lukoil şi PGNiG

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 7 ianuarie 2020

ExxonMobil, în discuţii cu Lukoil şi PGNiG

Americanii de la ExxonMobil negociază cu ruşii de la Lukoil şi cu polonezii de la PGNiG vânzarea participaţiei de 50% din perimetrul petrolifer Neptun Deep din Marea Neagră, au declarat, ieri, pentru Agerpres, surse din sectorul energetic.

"Exxon se află în discuţii cu cele două companii. Discuţiile cu Lukoil sunt mai avansate", au precizat sursele menţionate.

Amintim că Romgaz şi-a exprimat intenţia de a lua o particpaţie de 20% din proiectul Neptun.

Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz, a afirmat, luna trecută: "Am cerut intrarea în baza de date a Neptun Deep. (...) În negocierea aceas-ta, Romgaz va acţiona în consorţiu cu OMV Petrom şi cu un al treilea partener, probabil străin. Tot procesul va fi finalizat în septembrie-octombrie 2020, probabil, iar noi ne-am propus să achiziţionăm o cotă de 20% şi vrem neapărat să reuşim".

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a precizat, de asemenea, că Romgaz ar trebui să analizeze oportunitatea de a prelua participaţia ExxonMobil în proiectul Neptun din Marea Neagră, în cazul în care americanii se vor retrage.

ExxonMobil şi OMV Petrom explorează împreună zăcământul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, estimat la 42-84 de miliarde de metri cubi de gaze. Cele două companii au participaţii egale în proiect, iar decizia finală de investiţii pentru extracţia resurselor nu a fost încă luată.

Conform Reuters, americanii de la Exxon au demarat cea mai mare vânzare de active din ultimele decenii, renunţând la zăcăminte de gaze şi ţiţei în valoare de până la 25 de miliarde de dolari în Europa, Asia şi Africa.

Lukoil mai operează un zăcământ de gaze din Marea Neagră în Perimetrul Trident, alături de Romgaz, primele date arătând resurse de circa 30 de miliarde de metri cubi.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb