PepsiCo România cumpără primul său autocamion electric de la Volvo Trucks

R.S.
Companii / 22 mai

PepsiCo România cumpără primul său autocamion electric de la Volvo Trucks

PepsiCo anunţă astăzi achiziţia primului său autocamion electric, modelul Volvo FM Electric 4x2, care va contribui la aprovizionarea cu materii prime şi cartofi a fabricii de snacks din Popeşti-Leordeni, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Ca parte a programului pep+ (PepsiCo Positive), acest anunţ reprezintă un avans important către reducerea amprentei de carbon şi promovarea sustenabilităţii în întregul lanţ de aprovizionare al PepsiCo. Adăugarea acestui autocamion electric la flota din România, susţine angajamentul global al PepsiCo de a atinge emisii nete zero până în 2040.

"Prin achiziţionarea primului nostru autocamion electric, ne confirmăm angajamentul nostru ferm faţă de sustenabilitate şi reducerea impactului asupra mediului. Alegerea modelului Volvo FM Electric 4x2 reflectă nu doar obiectivele noastre de eficienţă, ci şi determinarea noastră de a adopta tehnologii avansate pentru un viitor mai sustenabil. În plus, este un pas important care ne va ajuta să testăm şi să facem progrese semnificative în găsirea unor metode mai sustenabile de transport în cadrul operaţiunilor noastre locale", a declarat Daniel Drăguşin, Supply Chain Director, PepsiCo România, se menţionează în comunicat.

Modelul Volvo FM Electric 4x2 are o capacitate totală instalată de 540 kWh (6 module de baterii de 90kWh fiecare) şi poate susţine o autonomie în sarcină (40 tone) de până la 300 km per ciclu de încărcare. Cel mai nou autocamion al PepsiCo va fi încărcat la staţiile proprii ale companiei din fabrica din Popeşti Leordeni, unde anul trecut au fost instalate staţii cu "capacitate de încărcare rapidă" pentru vehicule grele.

Volvo FM este un model electric care combină perfect eficienţa energetică şi versatilitatea pentru o multitudine de aplicaţii de transport. Versatilitatea vine de la cabina FM HighSleeper, spaţioasă dar şi adaptată pentru traficul urban, de la încărcarea bateriilor în sistem dual, cu specificaţii foarte performante - 250kWh sub curent continuu (DC) şi 43kWh sub curent alternativ (AC), şi din greutatea proprie echilibrată a tractorului, care permite o sarcină utilă pentru ansamblul de transport în plaja 22-24 tone, în conformitate cu cerinţele din piaţa de transport, se precizează în comunicat.

"Autocamioanele noastre electrice sunt esenţiale pentru atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor la nivel de grup: 50% până în 2030 şi 100% până în 2040. Ele nu doar că ajută la decarbonizare, dar oferă şi eficienţă energetică, folosesc energie regenerabilă şi funcţionează silenţios, ceea ce le face ideale pentru utilizarea urbană şi pe timp de noapte. Mulţumim PepsiCo România pentru încrederea acordată şi suntem mândri să livrăm primul Volvo FM Electric unui lider al industriei de produse alimentare şi băuturi angajat în reducerea emisiilor de CO2. Suntem dedicaţi colaborării cu clienţii noştri pentru a decarboniza industria de transport şi pentru a crea lumea în care ne dorim să trăim.", a declarat Per Forsberg, Director General Volvo România.

La sfârşitul anului 2023, flota PepsiCo România a ajuns la 80% vehicule hibride. Pe baza datelor şi recomandărilor furnizate de producătorul auto ales pentru achiziţia respectivă, PepsiCo estimează o reducere de 15% a emisiilor de CO2 în 2023 faţă de 2022 şi o scădere de 46% faţă de 2015. În plus, în primăvara acestui an compania a anunţat o investiţie de 2,1 milioane de dolari în peste 3.000 de panouri fotovoltaice la cele trei fabrici din România, care înseamnă o reducere anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) cu aproximativ 500 de tone, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb