Peste 51 milioane RON - despăgubiri pentru culturile agricole distruse

M.T.N.
Ziarul BURSA #Politică / 6 august 2006

Guvernul a hotărât să acorde despăgubiri de la bugetul de stat pentru culturile distruse ca urmare a fenomenelor meteorologice produse în perioada ianuarie-iulie 2006. Acestea vor fi în valoare totală de 51,44 milioane lei (514,4 miliarde lei vechi). Fondurile vor fi alocate din prevederile bugetare aprobate Ministerului Agriculturii.

Sumele maxime care se acordă ca despăgubire pe unitatea de suprafaţă pentru culturile agricole afectate total sunt: 470 lei/ha pentru grâul de toamnă şi primăvară, secară şi triticale; 430 lei/ha pentru orz, orzoaică de toamnă şi primăvară; 470 lei/ha pentru rapiţă de toamnă şi primăvară; 500 lei/ha pentru porumb boabe; 450 lei/ha pentru floarea-soarelui; 550 lei/ha pentru soia; 750 lei/ha pentru sfeclă de zahăr; 1960 lei/ha pentru legume şi 560 lei/ha pentru plante furajere. Nivelul maxim al despăgubirilor reprezintă 70% din cheltuielile efectuate până la data producerii fenomenului iar pentru pierderile de animale, păsări, familii de albine şi peşti, despăgubirile acor-date reprezintă 80% din va-loarea de asigurare diminuată cu valoarea subproduselor rezultate care pot fi valorificate.

Culturile care au fost declarate în stare de calamitate naturală sunt cele însămânţate în toamna anului 2005 care au fost afectate total de temperaturile excesiv de scăzute din perioada ianuarie-martie 2006, precum şi culturile însămânţate în toamna anului 2005 şi în primăvara anului 2006 care au fost afectate total de inundaţiile determinate de topirea bruscă a zăpezilor, revărsări de râuri sau alte ape curgătoare, ruperi de baraje şi băltiri, ploi abundente şi de durată, din perioada martie - 1 iulie 2006. Culturile afectate de inundaţiile rezultate din revărsarea Dunării, ce fac obiectul HG nr. 828/2006, nu sunt încadrate pentru aceste prevederi. Producătorii agricoli au termen limită pentru depunerea documentaţiei în vederea acordării de despăgubiri 60 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii adoptate de Guvern.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb