Peste 900 de antreprenori din Constanţa au primit garanţia FNGCIMM pentru credite

V.B.
Companii / 14 aprilie 2014

Peste 900 de antreprenori constănţeni au beneficiat de garanţia Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) pentru credite de peste 1,1 miliarde lei destinate dezvoltării proiectelor investiţionale şi asigurării capitalului de lucru, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Creditele contractate de agenţii economici din judeţul Constanţa de la instituţiile de resort se cifrează la 3,6 miliarde lei, conform datelor Băncii Naţionale a României (BNR) aferente lunii februarie 2014.

Antreprenorii sunt invitaţi să acceseze oferta actuală de garanţii a FNGCIMM şi plafonul de garantare în valoare de 2 miliarde de lei, disponibil prin noul Program de Garantare a Creditelor pentru întreprinderile mici şi mijlocii. În baza acestui program, aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă 92/2013, IMM-urile pot accesa credite pentru capital de lucru, garantate de către stat în procentaj de maximum 50% din valoarea finanţării, în valoare de până la 5 milioane lei/IMM, pe o perioadă de cel mult 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii cu până la 12 luni.

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) şi FNGCIMM organizează astăzi în Mamaia seminarul "Parteneriate potrivite pentru finanţări inteligente", dedicat întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-urilor) din judeţul Constanţa. Primele trei seminarii cu acest titlu au fost dedicate mediului de afaceri din judeţele Braşov, Cluj şi Prahova.

Cele două instituţii au creat o platformă de dezbatere la nivel naţional între reprezentanţii mediului de afaceri şi cei ai comunităţii financiar-bancare, în vederea promovării instrumentelor de finanţare bancară, de garantare a creditelor şi de accesare a fondurilor europene pentru dinamizarea activităţii economice şi crearea de locuri de muncă.

Programul ARB- FNGCIMM prevede desfăşurarea unei serii de seminarii la nivel naţional, în perioada 2013 - 2014, în principalele oraşe ale ţării, la care organizatorii estimează că vor participa peste 1 mie de reprezentanţi ai IMM-urilor şi funcţionari bancari, conchide comunicatul.

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) concentrează întreaga industrie bancară din România, reprezentând interesele sectorului bancar în relaţia cu autorităţile române, Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană, Banca Mondială şi alte organisme interne şi internaţionale. Sectorul bancar românesc finanţează preponderent economia românească, asigurând aproximativ 92% din totalul finanţărilor acordate de sistemul financiar din ţara noastră.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a fost înfiinţat în decembrie 2001 şi contribuie la dezvoltarea IMM-urilor, facilitând accesul acestora la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. În subsidiar, FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă. De la înfiintare până în prezent, FNGCIMM a acordat peste 43 de mii de garanţii, în valoare de circa 3,2 miliarde de euro şi a sprijinit păstrarea sau crearea de peste 400 de mii de locuri de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb