Petrom anunţă sosirea celei de-a doua turbine cu gaze la Brazi

C.P.
Companii #Energie / 17 iunie 2010

Petrom anunţă sosirea celei de-a doua turbine cu gaze la Brazi. Turbina cântăreşte peste 300 de tone, cu o înălţime de peste 5 metri, lungime de peste 10 metri şi lăţime de aproape 5 metri. Pentru construcţia centralei electrice pe gaze de la Brazi, Petrom a achiziţionat două turbine cu gaze şi o turbină cu abur de la General Electric, ca parte a contractului la cheie, valoarea celor trei turbine reprezentând 17% din investiţiile totale pentru centrală.

"Centrala pe care o construim la Brazi reprezintă cel mai mare proiect privat greenfield de generare de electricitate din România, cu investiţii de circa 500 milioane euro şi utilizează cele mai bune soluţii tehnice în domeniu, în conformitate cu standardele europene de mediu. Lucrările se derulează în parametrii de timp şi cost pe care i-am estimat, astfel încât punerea în funcţiune a centralei să aibă loc în a doua parte a anului 2011. Este un proiect major, care contribuie la atingerea obiectivului strategic de producător important pe piaţa de electricitate din România, cu o cotă de piaţă de circa 10%; în 2012, centrala de la Brazi va asigura circa 8-9% din electricitatea produsă în România", a declarat Gerald Kappes, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru Gaze, Energie şi Produse Chimice: .

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, configuraţia centralei este unică în ţara noastră şi îi conferă flexibilitate în funcţionare şi o eficienţă ridicată. Cu două turbine cu gaze, două cazane recuperatoare şi o turbină cu abur, centrala va dezvolta o putere de 860 MW şi va avea o eficienţă crescută, de circa 57%, comparativ cu media de 30% a instalaţiilor din România care dezvoltă puteri similare.

Aproximativ 20% din capacitatea centralei va fi utilizată pentru acoperirea consumului propriu al Petrom, iar restul va fi vândut pe piaţa de energie din România.

Pentru transportul turbinelor la şantierul de la Brazi au fost necesare convoaie de dimensiuni agabaritice. Convoiul care a transportat a doua turbină cu gaze a avut o lungime de circa 110 metri, lăţime şi înălţime de circa 6 metri. Numai pentru transportului acestei turbine, costurile s-au ridicat la circa 350.000 Euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb