Piaţa autohtonă de tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor - creştere de 22%

Ziarul BURSA #Companii #IT / 22 septembrie 2006

Piaţa românească de tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor - TIC -a înregistat, în primele şapte luni ale acestui an, o creştere de 22%, menţinându-se tendinţa de dezvoltare din anul 2005, a declarat, ieri, ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiilor, Zsolt Nagy, la conferinţa "Noua Europă", organizată de Finmedia. "În anul 2005 sectorul românesc al TIC a înregistrat cea mai ridicată rată de dezvoltare, comparativ cu celelalte sectoare ale economiei, de 20,2%, contribuind cu opt la sută la PIB, ceea ce face din piaţa românească de comunicaţii una dintre pieţele cu cel mai ridicat ritm de creştere din Europa Centrală şi de Est", a spus ministrul comunicaţiilor.

Acesta a precizat că dezvoltarea sectorului TIC stimulează emergenţa unor noi tipuri afaceri şi servicii private în România, încurajând utilizarea noilor tehnologii la scară largă, precum şi consolidarea sectorului TIC, care contribuie la realizarea unor progrese economice importante.

"Evoluţia sectorului TIC românesc este evidentă, ţinând cont de faptul că numai sectorul IT (servicii şi software) a înregistrat o creştere medie de 25 la sută pe an în ultimii cinci ani", a spus Zsolt Nagy, citat de Rompres.

Cifra de afaceri estimată pentru 2006 pentru domeniul IT este de un miliard de euro, cu un potenţial de export de 350 milioane euro şi un număr de aproximativ 42.000 angajaţi în domeniu. Pentru sectorul comunicaţiilor cifra de afaceri în 2006 este estimată la patru miliarde de euro.

"Lansarea strategiei de branding de export pentru perioada 2006-2009, primul domeniu în care există o astfel de strategie, demonstrează că sectorul TIC este unul dintre cele mai dinamice sectoare economice din România", a mai spus Zsolt Nagy. Strategia de branding de export va permite identificarea unor avantaje competitive ale pieţei româneşti de TIC, care vor fi utilizate pentru promovarea imaginii României, precum şi pentru atragerea investiţiilor străine.

Sectorul TIC a ocupat primul loc în 2005, conform ARIS, din punct de vedere al investiţiilor străine directe, anul 2005 fiind un al fuziunilor şi achiziţiilor, cu investiţii străine directe. De asemenea, România este implicată în programe comunitare precum e-Ten, destinat serviciilor de telecomunicaţii trans-europene, IDABAC, program de schimb de date între administraţia publică, mediul de afaceri şi cetăţeni, eContent plus, care implică participarea la finanţări europene pentru mediul de afaceri sau Internet Safer Plus care implică participarea la finanţări europene pentru combaterea criminalităţii informatice.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb