Piaţa de adezivi va creşte cu 10-15%

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 3 septembrie 2008

Piaţa de adezivi pentru construcţii va înregistra anul acesta un ritm de creştere de 10-15%, mult mai mic decât în 2007, şi va ajunge la un total de 140 de milioane de euro, au declarat ieri reprezentanţii diviziei de adezivi a Henkel România.

Potrivit reprezentanţilor companiei, anul trecut, piaţa adezivilor a crescut cu peste 30%, marcată de evoluţia spectaculoasă din sectorul construcţiilor. "Dacă anul trecut segmentul de adezivi a urcat cu circa 30 de procente, până la 120 de milioane de euro, anul acesta nu s-au mai vândut la fel de multe locuinţe vechi, iar acest lucru va influenţa piaţa. În momentul când cineva îşi cumpără o locuinţă veche se gândeşte să o renoveze, să îşi pună gresie, faianţă, şi astfel cresc şi vânzările de adezivi. Deşi jucătorii de pe piaţă estimau la începutul anului o creştere de 20-25%, acesta va fi de doar 10-15%", a declarat managerul de marketing al diviziei de adezivi a Henkel România, Lavinia Ciurtin.

Ca urmare a stagnării vânzărilor de apartamente din prima jumătate a anului, divizia de adezivi a companiei şi-a revizuit în scădere şi estimările privind avansul afacerilor pe acest an, de la 40% la 30%. Divizia de adezivi a Henkel România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 70 milioane euro, în creştere cu 40% faţă de 2006 şi viza iniţial pentru 2008, un procent de creştere de peste 40%. Henkel România a fost înfiinţată în 1994 ca filială a companiei Henkel Austria (devenită în 1998 Henkel Central Eastern Europe).

Henkel România are în prezent 600 angajaţi, iar portofoliul său cuprinde peste 30 mărci, mii de produse, de la produse cosmetice, detergenţi, adezivi comerciali şi profesionali până la tehnologii. La nivel mondial, Henkel, una dintre companiile menţionate în topul Fortune Global 500, a realizat în anul fiscal 2007, vânzări în valoare de 13,074 miliarde euro. Henkel are peste 52.000 de angajaţi în întreaga lume.

Divizia de adezivi a Henkel România va demara la începutul anului viitor construcţia unei fabrici în nord-estul ţării, unde are în plan să investească 10 milioane de euro, a adăugat director de marketing pentru divizia de adezivi, Lavinia Ciurtin.

"Momentan suntem în tratative pentru achiziţia terenului. Este destul de greu acest proces de achiziţie pentru că noi cumpărăm teren de la mai multe persoane fizice, iar unii nu au încă nici cadastrul făcut. Sper ca anul acesta să rezolvăm această achiziţie, iar în 2009 să demarăm lucrările unei noi fabrici. Va fi o investiţie similară cu cea de la Câmpia Turzii, cu locaţia în nord-estul ţării şi va avea o capacitate anuală de producţie de 180.000-200.000 de tone", a spus Ciurtin.

Potrivit reprezentanţilor companiei, noua fabrică ce urmează a fi ridicată în zona Moldovei va contribui la mărirea capacităţii producţiei de adezivi a companiei, care va ajunge astfel la 600.000-650.000 de tone de adezivi. Cea mai importantă investiţie realizată de Henkel în România în 2007, a fost deschiderea fabricii de la Câmpia Turzii după o investiţie de zece milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb