PIAŢA DE CAPITAL Dan Paul: "Sperăm ca, într-o zi, să trecem la statutul de piaţă emergentă"

A consemnat ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 decembrie 2013

Dan Paul: "Sperăm ca, într-o zi, să trecem la statutul de piaţă emergentă"

Piaţa de capital pare să fi avut un an 2013 mai bun decât precedenţii, având în vedere că statul s-a ţinut, într-un final, de cuvânt, şi şi-a listat din companiile din portofoliu.

Astfel, Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, are aşteptări mai mari pentru 2014 decât avea pentru 2013 "pentru că au avut loc schimbări importante, au avut loc deja privatizări ale companiilor de stat prin bursă, emisiuni de obligaţiuni corporative".

Domnia sa consideră că Bursa noastră are un mare potenţial de creştere. "Sperăm ca, într-o zi, piaţa noastră de capital să treacă la statutul de piaţă emergentă ", ne-a declarat Dan Paul.

Asociaţia Brokerilor premiază cele mai importante realizări obţinute de actorii pieţei bursiere româneşti, în cadrul «Galei Premiilor Pieţei de Capital», programată pentru astăzi.

Reporter: Asociaţia Brokerilor premiază în fiecare an cele mai importante realizări obţinute de actorii pieţei de capital, însă bursa noastră nu prea străluceşte. Când credeţi că vom ajunge acolo?

Dan Paul: Bursa noastră are un mare potenţial de creştere şi sperăm ca, într-o zi, să treacă la statutul de piaţă emergentă. Cu toţii trebuie să depunem eforturi în acest sens.

Reporter: Cum a fost anul 2013 pentru piaţa de capital, comparativ cu alţi ani ?

Dan Paul: Anul acesta a fost mult mai bun decât anul trecut, Bursa este pe un trend ascendent.

Reporter: Ce aşteptări aveţi pentru 2014?

Dan Paul: Am aşteptări mai mari decât aveam anul trecut pentru că au avut loc schimbări importante, au avut loc deja privatizări ale companiilor de stat prin bursă, emisiuni de obligaţiuni corporative. Lucrurile sunt pe un făgaş bun.

Reporter: Foarte multă lume consideră venirea lui Ludwik Sobolewski la conducerea Bursei drept unul dintre evenimentele pozitive ale anului. Credeţi că noul CEO va contribui la dezvoltarea Bursei?

Dan Paul: Domnul Sobolewski are un plan de dezvoltare, împreună cu conducerea BVB. Având în vedere experienţa lui, consider decizia Consiliului Bursei drept una potrivită.

Reporter: Ne spuneaţi, la începutul anului, că în comunitatea brokerilor nu mai sunt disensiuni. Ce aşteptări aveţi pentru alegerile de la Asociaţie, de săptămâna viitoare?

Dan Paul: Am aşteptări pozitive. În comunitate, nu sunt disensiuni. În continuare, lucrurile merg în aceeaşi direcţie, spre dezvoltarea pieţei de capital.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. asta e brokerul trompeta...verba volant, scripta manent, dle paul vass

    Nimic nou sub soare. Acelasi discurs de zeci de ani de zile. Dupa ce a distrus piata Rasdaq impreuna cu cnvm, AB se intreaba cand va veni acea zi cand piata va avea statutul de piata emergenta !

    Mandatul de presedinte pe la asociatii, fundatii si cooperative ar trebui limitat la cel mult 2 mandate ca altfel multi prind radacini pe scaun si orice reforma este blocata trebuind sa scoti scaunul cu tot cu presedinte.  

    Reforma pe piata de capital in ultimii 15 ani a fost dupa principii ca in Caragiale "sa se schimbe dar sa ramana la fel ".

    Astfel descoperim conturile globale si GDR la 16 ani de la folosirea lor in Romania(Rasdaq-SNCDD si Romcim ). 

    Tot tampitul asta de Paul care ne-a adus declaratii la fisc din 3 in 3 luni ne vorbeste de dezvoltare?Sa se duca in (...) lui si sa ne lase in pace.Sa se premieze pe el si sa se inghita.

    Dar cu tranzactionarea pe baza informatiilor furnizate fratelui "domniei" tale cum ramane? Tu cu informatia, el cu tranzactionarea. Ai poluat destul piata asta.

    Mda, se pare ca toti vor sa fie sefi... Vorbe goale, pareri de rau, nimic concret din punct de vedere al unei asocieri in vederea impunerii unui pachet de masuri pentru incurajarea finantarii cu ajutorul pietei de capital. Aceasta finantare este specifica dezvoltarii. Acum, cand toate sunt ieftine, intreprinzatorii romani pot obtine finantare de pe piata de capital, pentru a-si dezvolta afacerile. Statul ar putea sa incurajeze acest lucru, prin fiscalitate scazuta, avand o panoplie intreaga de masuri directe si indirecte. Cred ca doar asa vom putea sa profitam de noul val prielnic nostru ce va veni in urmatorii 2-3 ani, nu doar sa permitem o comisionare politica care s-a intamplat si in trecut. Insa acum depinde de cei din piata de capital, care au experienta mare si care pot planifica, sustine si impune asta. Daca vor... Daca nu, atunci inseamna ca si-au facut plinul si ca ce vorbesc e limba de lemn.

    Dan Paul este CHEZASHIA faptului, ca PCR se multiplica prin spori. Dsn Paul este modelul delatorului modern. Fara Dan Paul "piata e pustiu". De ani de zile volumele de tranzactionare ale firme sale, satisafactia celor dati in judecata si prietenia de nezdruncinat cu Stere Farmache , il pozitioneaza "fara putintza de tagada" in randul pilonilor I&II&III al (sub)dezvoltarii pietei de capital. Inainte Tovarasi. cu Dan Paul. Numai asa vom ramane in urma !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb