ZIARUL BURSA

05 decembrie 2013
Ediţia din 18.10.2024
Dan Paul: "Sperăm ca, într-o zi, să trecem la statutul de piaţă emergentă"

PIAŢA DE CAPITAL Dan Paul: "Sperăm ca, într-o zi, să trecem la statutul de piaţă emergentă"

A consemnat ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 5 decembrie 2013

Piaţa de capital pare să fi avut un an 2013 mai bun decât precedenţii, având în vedere că statul s-a ţinut, într-un final, de cuvânt, şi şi-a listat din companiile din portofoliu.

Astfel, Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, are aşteptări mai mari pentru 2014 decât avea pentru 2013 "pentru că au avut loc schimbări importante, au avut loc deja privatizări ale companiilor de stat prin bursă, emisiuni de obligaţiuni corporative".

Domnia sa consideră că Bursa noastră are un mare potenţial de creştere. "Sperăm ca, într-o zi, piaţa noastră de capital să treacă la statutul de piaţă emergentă ", ne-a declarat Dan Paul.

Asociaţia Brokerilor premiază cele mai importante realizări obţinute de actorii pieţei bursiere româneşti, în cadrul «Galei Premiilor Pieţei de Capital», programată pentru astăzi.

Valentin Ionescu, ASF: "A doua jumătate a anului a scos piaţa de capital din conul de umbră în care intrase"

PIAŢA DE CAPITAL Valentin Ionescu, ASF: "A doua jumătate a anului a scos piaţa de capital din conul de umbră în care intrase"

Piaţa de Capital / 5 decembrie 2013

Anul 2013 nu a început deloc favorabil pentru piaţa locală de capital, însă în partea a doua au avut loc o serie de evenimente şi evoluţii care au făcut ca aceasta să iasă din conul de umbra în care intrase, potrivit lui Valentin Ionescu, directorul Directiei de Supraveghere Integrată din cadrul Autorităţii Supraveghere Financiară (ASF).

Laurenţiu Baciu: "Exportăm 60% din cereale, în ţările arabe"

AGRICULTURA, CEA MAI MARE PONDERE ÎN CREŞTEREA PIB DE 4,1% DIN TRIMESTRUL AL TREILEA Laurenţiu Baciu: "Exportăm 60% din cereale, în ţările arabe"

EMILIA OLESCUMacroeconomie / 5 decembrie 2013

Agricultura a fost motorul creşterii Produsului Intern Brut (PIB) cu 4,1%, în trimestrul al treilea al acestui an faţă de aceeaşi perioadă a lui 2012, sectorul agricol contribuind cu 2,3% la evoluţia PIB din intervalul iulie-septembrie, potrivit datelor provizorii publicate, ieri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Kronospan vrea să îşi majoreze afacerile cu 20% în 2014

Kronospan vrea să îşi majoreze afacerile cu 20% în 2014

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 5 decembrie 2013

Peste 65% din producţia fabricii Kronospan de la Braşov este exportată, procentul fiind în creştere faţă de anul trecut cu cinci puncte procentuale, în urma dezvoltării unor pieţe noi din Asia şi Africa, ne-a declarat Oana Bodea, director general Kronospan.

Ascensiunea monetară a Chinei capătă noi proporţii

Ascensiunea monetară a Chinei capătă noi proporţii

ALEXANDRU SÂRBUInternaţional / 5 decembrie 2013

Ascensiunea globală a monedei naţionale a Chinei a mai trecut o piatră de hotar, săptămâna aceasta, după ce Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) a anunţat că yuanul a devenit a doua cea mai utilizată monedă în finanţarea comerţului internaţional, depăşind euro.

Deficit pe piaţa aluminiului, în anii 2013-2017

"RUSAL": Deficit pe piaţa aluminiului, în anii 2013-2017

ALINA VASIESCUInternaţional / 5 decembrie 2013

Producţia de aluminiu din afara Chinei va fi mai mică decât cererea în perioada 2013-2017, deficitul din domeniu putând ajunge la 2,4 milioane de tone în 2017, ceea ce va diminua stocurile şi va readuce pe creştere preţurile de pe piaţa de profil, potrivit estimărilor "United Co. Rusal", cel mai mare producător mondial din domeniu.

Inovaţie în turism: oraşul balnear de tip şantier

Inovaţie în turism: oraşul balnear de tip şantier

O.D.Companii / 5 decembrie 2013

Potenţialul balnear al Capitalei reprezintă o ţintă pentru Ministerul Turismului. Guvernanţii au idei relativ puţine, dar fixe, care se moştenesc de la un cabinet la altul, indiferent de culoarea politică a acestuia.

Polonia menţine dobânda la minim record

V.R.Jurnal de criză / 5 decembrie 2013

Banca centrală a Poloniei a decis, ieri, să menţină pentru a cincea lună consecutiv dobânda cheie la nivelul minim record, în condiţiile în care redresarea economiei ţării (cea mai mare din estul UE) nu reprezintă un risc la adresa inflaţiei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Cosmote şi Germanos, ameninţate cu insolvenţa

Cosmote şi Germanos, ameninţate cu insolvenţa

V.P.Companii / 5 decembrie 2013

Companiile Cosmote România şi Germanos, deţinute de grupul elen OTE, sunt ameninţate cu insolvenţa de compania de producţie publicitară Globe Media Advertising, aceasta intentând mai multe procese în acest sens, la Tribunalul Bucureşti, la...

"Veolia" elimină 700 de posturi

ALINA VASIESCU Internaţional / 5 decembrie 2013

Divizia de distribuţie a apei din cadrul companiei franceze "Veolia Environnement" SA va disponibiliza circa 700 de salariaţi pe plan intern, anul viitor, ca parte a unui plan de reducere a cheltuielilor.

"Aeroflot" vinde 10% din acţiuni în 2014

"Aeroflot" vinde 10% din acţiuni în 2014

ALINA VASIESCUInternaţional / 5 decembrie 2013

"Aeroflot" intenţionează să vândă până la 10% din acţiuni anul viitor, ca să crească volumul titlurilor tranzacţionate la Bursa din Moscova şi să stabilească valoarea celei mai mari companii aeriene ruse înaintea privatizării.

MACRONEWSLETTER 05 decembrie 2013

MACRONEWSLETTER 05 decembrie 2013

Internaţional / 5 decembrie 2013

Preţurile producătorilor industriali din zona euro şi-au accelerat declinul anual în octombrie 2013, până la 1,4%, de la 0,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare peste aşteptări, de 0,5%, după un avans de 0,2% în luna anterioară.

Marcel Vulpoi: Băncile - ping-pong cu clienţii

Marcel Vulpoi: Băncile - ping-pong cu clienţii

VLAD PÎRVUBănci-Asigurări / 5 decembrie 2013

Băncile sunt "un stup fără matcă", iar clienţii care vor finanţare se găsesc în faţa unui paradox, fiind primiţi cu braţele deschise în sucursale sau de către directorii pe corporate, dar în cel mai fericit caz refuzaţi de Departamentul...

Stocurile reduse urcă preţul cafelei Robusta

Stocurile reduse urcă preţul cafelei Robusta

A.V.Materii Prime / 5 decembrie 2013 /

Preţul futures al cafelei Robusta a crescut ieri, la Bursa din Londra, după ce marţi a consemnat cel mai important avans din 2011, în condiţiile în care investitorii şi-au închis pariurile pe cotaţii mici, pe fondul declinului stocurilor de...

REVISTA PRESEI 05.12.2013

Willy HomnerRevista Presei / 5 decembrie 2013

ADEVARUL 

Mugur biruitorul. Isărescu i-ar învinge la prezidenţiale şi pe Ponta, şi pe Antonescu

Cu un an înainte de alegerile prezidenţiale, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale, este principalul favorit în bătălia pentru Cotroceni,...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo