Kronospan vrea să îşi majoreze afacerile cu 20% în 2014

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 5 decembrie 2013

Kronospan vrea să îşi majoreze afacerile cu 20% în 2014

Peste 65% din producţia fabricii de la Braşov merge la export, procentul fiind în creştere faţă de anul trecut

Peste 65% din producţia fabricii Kronospan de la Braşov este exportată, procentul fiind în creştere faţă de anul trecut cu cinci puncte procentuale, în urma dezvoltării unor pieţe noi din Asia şi Africa, ne-a declarat Oana Bodea, director general Kronospan. "Majoritatea pieţelor de export au crescut anul trecut, consumul de OSB crescând prin înlocuirea cherestelei cu acest produs, care are diverse aplicaţii şi care este din punct de vedere al costurilor, mai eficient. Spre deosebire de România, unde construcţiile au stagnat aproape tot anul şi au avut o oarecare creştere doar în ultimele luni, mai ales din septembrie, la export, consumul de OSB a fost constant pe toate pieţele", susţine sursa citată.

Kronospan va încheia 2013 cu afaceri de aproximativ 115 milioane de euro, pentru anul viitor prognozându-şi o creştere de aproximativ 20%. Şi numărul de angajaţi al fabricii de la Braşov ar urma să crească cu aproximativ 25 de persoane, până la 250 de angajaţi.

Grupul austriac Kronospan a finalizat, în urmă cu trei luni, o investiţie de 40 de milioane de euro în dublarea capacităţii de producţie de OSB (plăci din fibre orientate) a fabricii de la Braşov. În urma investiţiei, producţia va creşte de la 300.000 de metri cubi la 600.000 de metri cubi. Fabrica austriecilor de la Braşov îşi desfăşoară activitatea pe o suprafaţă totală de 80 de hectare de teren. "Investiţia, în valoare de peste 40 de milioane de euro, a presupus instalarea unor noi echipamente pe linia de producţie OSB existentă în fabrica noastră din Braşov, în vederea creşterii capacităţii", au declarat reprezentanţii companiei Kronospan România. "Pentru anul 2014, preconizăm să continuăm investiţiile de la Braşov. În acest moment suntem în faza de bugetare a diferitelor proiecte pe care vrem să le implementăm şi care vizează investiţii în calitate şi creşterea eficienţei tehnologice", a mai spus Oana Bodea.

Kronospan deţine pe plan local două fabrici, la Braşov şi Sebeş, un centru logistic în Constanţa, dar controlează şi firma Kronospan Sepal, care gestionează activităţi de leasing şi închiriere de echipamente şi maşini.

La Braşov, Kronospan produce plăci OSB şi plăci PAL simplu (plăci aglomerate din lemn) pentru industria mobilei, iar în fabrica de la Sebeş se produc atât PAL, cât şi MDF (placaj cu densitate medie) simplu şi melaminat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si uite asa dispar necontrolat padurile tarii! Rusine ! Inca o bogatie furata.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb