Cosmote şi Germanos, ameninţate cu insolvenţa

V.P.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 5 decembrie 2013

Cosmote şi Germanos, ameninţate cu insolvenţa

Companiile Cosmote România şi Germanos, deţinute de grupul elen OTE, sunt ameninţate cu insolvenţa de compania de producţie publicitară Globe Media Advertising, aceasta intentând mai multe procese în acest sens, la Tribunalul Bucureşti, la finalul lunii noiembrie, potrivit informaţiilor de pe site-ul Tribunalului.

Reprezentanţii Cosmote România ne-au declarat: "Situaţia semnalată este în prezent investigată intern, iar dacă se va constata existenţa unor posibile neînţelegeri privind debitele faţă de acest partener, ele vor fi în mod cert analizate şi clarificate. Cosmote România este o companie solidă, care îşi respectă angajamentele asumate faţă de partenerii săi de afaceri". De cealaltă parte, oficialii Globe Media Advertising au declarat că, cel puţin deocamdată, compania nu are nimic de anunţat.

Situaţia pare a fi mai complicată în ceea ce priveşte operatorul de telefonie mobilă, dacă ţinem cont de faptul că nivelul datoriilor la care a ajuns compania este unul foarte ridicat. Astfel, conform datelor de la Ministerul Finanţelor, Cosmote şi-a crescut obligaţiile, în anul 2012, la circa 900 milioane de euro (3,9 miliarde de lei), faţă de 3,08 miliarde lei, cât înregistra în 2011. De asemenea, anul trecut, cifra de afaceri a fost de 1,9 miliarde de lei (circa 430 milioane de euro), în scădere cu 4 milioane de lei faţă de 2011. Cosmote România a înregistrat în trimestrul al treilea din 2013 o scădere de 3,5% a profitului EBITDA, la 33 milioane euro, din cauza costurilor mai ridicate cu investiţiile, în timp ce veniturile s-au diminuat uşor, până la 116 milioane euro.

Firma Globe Media Advertising a obţinut, anul trecut, potrivit Ministerului de Finanţe, un profit net de peste 50.000 de lei şi o cifră de afaceri de 3,39 milioane de lei. Compania are 19 angajaţi.

Atât Cosmote România, cât şi Germanos, alături de Romtelecom, sunt deţinute de compania OTE, din Grecia. Grupul german Deutsche Telekom deţine 40% din acţiunile operatorului elen.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ISI BAT JOC DE ROMANIA! SUNT MULTE FIRME ROMANESTI LA CARE AU ACUMULAT DATORII! EI OPRESC IMEDIAT ABONAMENTELE SI SOLICITA PENALITATI ABONATIILOR, DAR NU STIU SA ISI PLATEASCA DATORIILE!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb