Piaţa de vopsele va creşte până la 230 milioane de euro

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 4 septembrie 2008

Piaţa de vopsele va creşte până la 230 milioane de euro

Piaţa de vopsele s-a ridicat în 2007 la o valoare de 200 milioane de euro şi va creşte anul acesta cu 10-15%, până la circa 230 milioane de euro, a declarat, ieri, directorul general al companiei producătoare de lacuri şi vopsele, Fabryo Corporation, Aliz Kosza.

"Piaţa a ajuns anul trecut la aproximativ 200 de milioane de euro, înregistrând o creştere de circa 20%, iar pentru 2008 cred că ritmul se va reduce undeva la 10-15%. Noi ne-am propus iniţial o creştere de 30%, însă nu putem să ştim cert ce se va întâmpla până la sfârşitul acestui an", a mai spus Aliz Kosza.

Potrivit reprezentanţilor companiei, ritmul accelerat de dezvoltare a sectorului construcţiilor şi cererea de locuinţe au contribuit la avansului consumul de lacuri şi vopsele din ultima perioadă şi vor influenţa vânzăriile şi în anii următori. Totodată, directorul general al Fabryo Corporation a mai adăugat că circa 80% din piaţa de lacuri şi vopsele este reprezentată de vânzările în retail, iar restul este destinat sectorului de construcţii.

Conform obiectivelor anunţate la începutul anului, compania a continuat planul de extindere a magazinelor partener, instalând încă 70 de maşini de colorat în toată ţara. De asemenea, Fabryo a mai deschis în acest an cinci magazine de prezentare, printre care unele în oraşe, precum Râmnicu Vâlcea, Târgu Mureş şi Timişoara şi mai are în plan deschiderea a alte 3-4 showroom-uri până la sfârşitul anului.

Fabryo este unul dintre primii trei producători de vopsea pe piaţa românească. În 2007 compania a înregistrat o cifră de afaceri de 42 milioane euro în creştere cu 30% comparativ cu anul precedent. Portofoliul companiei include vopsele, lacuri, emailuri, amorse, adezivi, grund şi produse chimice pentru autoturisme, comercializate sub mărcile Savana, Innenweiss, Rost,Guzu şi Ekonomic. Compania deţine cea mai mare platformă de producţie de vopsele din Europa de Sud-Est, în urma unei investiţii de peste 15 milioane de euro.

În prezent, industria de vopsele numără cinci mari producători Fabryo, dufa Deutek , Kober, Policolor şi Atlas Corporation, care deţin aproximativ 70% din totalul vânzărilor de pe piaţă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb